Danmarks Bedste Specialbrød 2025

5. plads

Kenneth Ebdrup, Ebdrups Bageri, Vesterbrogade 13, 7000 Fredericia

Sådan gør du

Havregrød

500gHavreflager
1000gVand

Surdej

70gGl. Surdej
700gHvedemel
700gVand

Øl malt

203gVand
135gBrun farin
68gØl malt

Hovedopskrift

1.000gHavregrød
370gØl sirup
1.200gSurdej
3.500gHvedemel
900gDurummel
500gFuldkornsmel
80gSolsikkeprotein (CBP)
100gS 500 (Puratos)
50gGær
170gSalt
2.400gVand

Pynt

Blå birkes og sesam

Havregrød:Koger det op og koges et par minnutter
Surdej:Dagen før piskes det sammen, så er det klar dagen efter
Øl malt:Alt i en gryde og så skal det op og koge i 5-7 min
Dejføring:Køres i æltekar. 10 min langsomt med alt på nær salt og 500 g vand. Det sidste vand og salt tilsættes og køres derefter 2 min langsomt og 4 hurtig.
Dejtemperatur:22 °C
Liggetid:90 min
Liggested:I bageriet
Dejvægt:750 g
Udbytte:14 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Jeg tager den på køl.
Nogle timer senere tages den ud og vejes dem.
Slås op og vendes i drys og derefteri form og på køl til næste dag.
Raskning:Ca 90 min i bageriet
Inden afbagning:Vendes ud og snittes
Ovn:Herdovn
Ovntemperatur:Indsætning: 250 °C med 9 sek damp
Afbagning:220 °C
Bagetid:45 min. – spjæld åbnes efter 7 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Ville gerne lave et saftig brød med en god smag med mørk skorpe