Danmarks Bedste Tørkage 2018

6. plads

Anne-Katrine Thomsen, Højvangs Bageri, Esbjerg

Sådan gør du

Mørdejsbund


80 g Hasselnødder
20 g Mørk chokolade
200 g Hvedemel
100 g Flormelis
2 g Salt
150 g Koldt smør
1 stk. Æg

Hvid chokolade bund


100 g Smør
300 g Hvid chokolade
3 stk Æg
150 g Sukker
250 g Creme fraiche 18 %
1 Limefrugt
125 g Sigtet hvedemel
160 g Saltede mandler
120 g Ristede pinjekerner

Solbærkompot


300 g Solbær
lidt Vand

Hvid chokolade ganache


300 g Hvid chokolade
200 g Fløde
10 g Saft fra sigtet solbær

Saltede mandler


500 g Vand
125 g Groft salt
200 g Mandler

Hovedopskrift


12 g Mørdejsbund
38 g Hvid chokolade bund
10 g Hvid chokolade ganache
8 g Mørk chokolade

Pynt


Chokolade pynt

Fremgangsmåde


Mørdejsbund:
Hasselnødder og chokolade hakkes helt fint i minihakker. Alle ingredienserne køres sammen til en ensartet masse og sættes på køl til dagens efter.

Hvid chokolade bund:
Rist pinjekerner på en varm pande. Smelt chokolade over vandbad, rør smør i når det er smeltet og taget af bluset. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, mæng chokoladeblandingen, creme fraiche og mel i æggemassen.

Solbærkompot:
Solbær og vand koges op, blendes med en stavblender, sættes på køl.

Hvid chokolade ganache:
Fløden varmes op til lige under kogepunktet, hældes over den hvide chokolade, solbær saften tilsættes. sættes på køl til næste dag.

Saltede mandler:
Kog vand og salt i en gryde, tag gryden af varmen, tilsæt mandlerne, lad dem trække i 30 minutter, Bages derefter i cirka 20 minutter på 175 °C.

Den færdige kage:
Mørdejen rulles ned på 3, stikkes ud og lægges i aluform nummer 73100, forbages i 5 minutter på 200 °C. Derefter vejes der 400 g hvid chokolade bund oven på mørdejsbunden. Så tilføjes der 20 g solbærkompot, som bliver meget lidt rørt rundt i massen med en ske, så der er marmorering. Bages i 22 min. på 175 °C. Kagen fryses ned til næste dag, hvor den bliver skåret ud på 10 cm x 3 cm, dyppet i chokolade Der sprøjtes den hvide chokolade ganache ovenpå med en stjernetyl. chokoladepynt placeres ovenpå.

Vægt: 68 g
Udbytte: 10 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Jeg elsker smagen af salt, mandler og hvid og mørk chokolade, så dette ville jeg kombinere i en tørkage.