Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

7. plads

Mira Hellesen, Kirstens Konditori, København

Sådan gør du

Mørdej


300 g Hvedemel
150 g Smør
100 g Flormelis
30 g Æggehvider
20 g Æggeblomme

Spansk mandeltærte


1 Æg
60 g Æggehvider
40 g Æggeblommer
75 g Sukker
165 g Mandelmel
200 g Rabarber

Rabarberkompot


200 g Rabarber
1 spsk Vand
1 tsk Vaniljesukker
5 spsk Sukker
1/4 Citron

Hindbærcurd


200 g Hindbær
2 bl Husblas
1/2 Saft af citron
75 g Sukker
2 Æg
50 g Smør

Marengs med hindbær


35 g Æggehvider
50 g Sukker
1/4 dl Vand
6 g Frysetørret hindbær

Hovedopskrift


280 g Mørdej
180 g Spansk mandeltærte
100 g Rabarber
70 g Rabarberkompot
180 g Hindbærcurd
90 g Hindbærmarengs

Pynt


Skovsyre

Fremgangsmåde


Mørdej:
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den på køl i en ½ time.

Spansk mandeltærte:
Pisk æggehviderne stive. Pisk blommer og sukker luftigt sammen med citron og appelsin skal i en anden skål. Tilsæt mandelmelet. Rør 1 æg i blandingen. Vend nu de stiftpiskede æggehvider i mandel-æggeblandingen lidt af gangen til den er jævn.

Rabarberkompot:
Det hele koges sammen til en tyk kompot og køl af.

Hindbærcurd:
Læg husblas i blød. Kog hindbær, sukker og citronsaft sammen i ca. 5 min. Pisk æggene i hindbærepuréen til de opnår en temp på 85 °C. Husblas i. Tilsæt smørren lidt af gangen og rør godt.

Marengs med hindbær:
Pisk en luftig marengs. Kog sukker og vand til 118 °C. Hæld sukkerlagen over marengs under piskning. Pisk til den er luftig og fast. Tilføj de frysetørret hindbær her i.

Den færdige kage:
Rul mørdejen ned på 2,5 mm og kom den forsigtigt i tærteringen (16 ø). Fyld omkring lidt over halvdelen med spanskemandeldej. Kom 100 g rabarberstykker i tærten. Bag kagen på 175°C i ca. 25 – 30 min. Køl ned, tilføj rabarberkompotten. Dernæst tilføjes hindbærcurden og stilles på køl i 3 timer. Pynt med marengs dutter og skovsyre.

Vægt: 750 g
Udbytte: 1 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Jeg har vandret caminoen og der spiste jeg santiago kagen og blev inspireret af den, også elsker jeg rabarber og hindbær