Danmarks Bedste Småkage 2024

Bronze

Kasper Rasmussen, SnackAbag, Kranvejen 43, 5000 Odense C

Sådan gør du

Smørmasse

270grSmør (Debic 82%)
200grMelis
160grBrun farin

Æggemasse

100grHelæg
20grLangtids holdbart mælk
12grVanilje Paste

Tørret ingrediens

300grHvedemel
80grMandelmel
5grNatron
5grBagepulver
3grFin salt

Småkagefyld

200grTørret Trænebær
280grHvid Chokolade Non temp
90grHavregryn

Hovedopskrift

630grSmørmasse
132grÆggemasse
393grTørret ingrediens
570grSmåkagefylde

Pynt

200 gr brun Farin 100 gr hele mandler 100 gr havregryn Blendes

Fremgangsmåde

Smørmasse:
Temperer smørret. Rør råvarer sammen i en røremaskine med en spartel 5 min på høj hastighed så det er en let og luftig masse

Æggemasse:
Pisk det sammen, så det er ensartet masse med et piskeris

Tørret ingrediens:
Sigt alle ingredienser sammen igennem en si

Småkagefyld:
Blend ingredienser til ønsket størrelse

Den færdige kage:
Smørmassen kommes i rørkedel med Spartel. Æggemassen tilsættes lidt efter lidt til det er en ensartet masse. Æltes på mellem hastighed 2-3 min. afhængig af størrelse på opskrift.

Tørret ingrediens tilsættes æltes til det er ensartet masse æltes mellem hastighed 2 min

Småkagefyld tilsættes og røres til det er en ensartet Masse

Småkagedej afvejes på 600 gr og sættes på køl 2 timer

Småkagedej tages ud fra køl og rulles til en pølse på 38 cm lang og pakkes i bagepapir og sættes på frost 2 timer

Småkagedej tages ud fra frost og skæres 9mm og sættes på bageplade med bagepapir

Når småkagen er tempereret, kan den dyppes i pynt husk at rør i pynten, så det forbliver jævnt

Afbagning Herdovn 200 grader top 180 grader bund på dobbeltplade 15 min

Vægt: 15 g
Udbytte: 115 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Smager af mere