Danmarks Bedste Småkage 2024
Bronze
Kasper Rasmussen, SnackAbag, Kranvejen 43, 5000 Odense C
Sådan gør du
Smørmasse
270 | gr | Smør (Debic 82%) |
200 | gr | Melis |
160 | gr | Brun farin |
Æggemasse
100 | gr | Helæg |
20 | gr | Langtids holdbart mælk |
12 | gr | Vanilje Paste |
Tørret ingrediens
300 | gr | Hvedemel |
80 | gr | Mandelmel |
5 | gr | Natron |
5 | gr | Bagepulver |
3 | gr | Fin salt |
Småkagefyld
200 | gr | Tørret Trænebær |
280 | gr | Hvid Chokolade Non temp |
90 | gr | Havregryn |
Hovedopskrift
630 | gr | Smørmasse |
132 | gr | Æggemasse |
393 | gr | Tørret ingrediens |
570 | gr | Småkagefylde |
Pynt
200 gr brun Farin 100 gr hele mandler 100 gr havregryn Blendes
Fremgangsmåde
Smørmasse:
Temperer smørret. Rør råvarer sammen i en røremaskine med en spartel 5 min på høj hastighed så det er en let og luftig masse
Æggemasse:
Pisk det sammen, så det er ensartet masse med et piskeris
Tørret ingrediens:
Sigt alle ingredienser sammen igennem en si
Småkagefyld:
Blend ingredienser til ønsket størrelse
Den færdige kage:
Smørmassen kommes i rørkedel med Spartel. Æggemassen tilsættes lidt efter lidt til det er en ensartet masse. Æltes på mellem hastighed 2-3 min. afhængig af størrelse på opskrift.
Tørret ingrediens tilsættes æltes til det er ensartet masse æltes mellem hastighed 2 min
Småkagefyld tilsættes og røres til det er en ensartet Masse
Småkagedej afvejes på 600 gr og sættes på køl 2 timer
Småkagedej tages ud fra køl og rulles til en pølse på 38 cm lang og pakkes i bagepapir og sættes på frost 2 timer
Småkagedej tages ud fra frost og skæres 9mm og sættes på bageplade med bagepapir
Når småkagen er tempereret, kan den dyppes i pynt husk at rør i pynten, så det forbliver jævnt
Afbagning Herdovn 200 grader top 180 grader bund på dobbeltplade 15 min
Vægt: 15 g
Udbytte: 115 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Smager af mere