Danmarks Bedste Rugbrød 2024
Sølv
Kenneth Ebdrup, Ebdrups Bageri, Vesterbrogade 13, 7000 Fredericia
Sådan gør du
Iblødsætning
1.845 | g | Skåret rug |
1.230 | g | Solsikkerne |
615 | g | Hørfrø |
200 | g | Malt mørkt |
130 | g | Salt |
115 | g | Fuldkorn rugsur (Ireks Fuldkorn rugsur) |
4.000 | L | Vand |
Surdej
849 | g | Rugmel |
181 | g | Rugsigtemel |
969 | L | Vand |
301 | g | Surdej starter |
Hovedopskrift
8.135 | g | Iblødsætning |
2.300 | g | Surdej |
925 | g | Rugmel |
310 | g | Rugsigtemel |
50 | g | Gær |
Pynt
Sesam
Iblødsætning: | Alt blandes sammen og står på køl natten over |
Surdej: | Alt køres sammen og står natten over |
Dejføring: | Kom alt i æltekaret og kør den i 10 min langsomt og 1 min hurtig. De vejes af og står natten over i kølerum eller gærstop |
Dejtemperatur: | 11 °C |
Dejvægt: | 1.100 g |
Udbytte: | 10 stk. |
Bearbejdning/Opslåning: | Man vejer det af med det samme i form og trykker dem let og drysser sesam over. |
Raskning: | Vi lader dem stå i gærstop natten over |
Ovn: | Stikovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 270 °C med 12 sek damp |
Afbagning: | 200 °C |
Bagetid: | 62 min. – spjæld åbnes efter 5 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
At lave et rugbrød med en masse bløde kerne, helt uden hvedemel og med masser af fuldkorn.