Danmarks Bedste Rugbrød 2024

Sølv

Kenneth Ebdrup, Ebdrups Bageri, Vesterbrogade 13, 7000 Fredericia

Sådan gør du

Iblødsætning

1.845gSkåret rug
1.230gSolsikkerne
615gHørfrø
200gMalt mørkt
130gSalt
115gFuldkorn rugsur (Ireks Fuldkorn rugsur)
4.000LVand

Surdej

849gRugmel
181gRugsigtemel
969LVand
301gSurdej starter

Hovedopskrift

8.135gIblødsætning
2.300gSurdej
925gRugmel
310gRugsigtemel
50gGær

Pynt

Sesam

Iblødsætning:Alt blandes sammen og står på køl natten over
Surdej:Alt køres sammen og står natten over
Dejføring:Kom alt i æltekaret og kør den i 10 min langsomt og 1 min hurtig. De vejes af og står natten over i kølerum eller gærstop
Dejtemperatur:11 °C
Dejvægt:1.100 g
Udbytte:10 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Man vejer det af med det samme i form og trykker dem let og drysser sesam over.
Raskning:Vi lader dem stå i gærstop natten over
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 270 °C med 12 sek damp
Afbagning:200 °C
Bagetid:62 min. – spjæld åbnes efter 5 min.

Tankerne bag det udviklede brød

At lave et rugbrød med en masse bløde kerne, helt uden hvedemel og med masser af fuldkorn.