Danmarks Bedste Kransekage 2023

7. plads

Gitte Jurs, Nysted Bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted

Sådan gør du

Solbærkransekagemasse


1000 gram Kranse XX (Odense Marcipan)
200 gram Melis
150 gram Solbærsyltetøj
15 gram Æggehvider

Solbær creumex


1 blad Husblas
2 stk Æggeblommer
15 gram Melis
80 gram Fløde
80 gram Solbærpuré
10 gram Citronsaft
150 gram Hvid chokolade (Valrhona)

Bund


35 gram Cacaosmør
100 gram Dulcey
chokolade (Valrhona)
100 gram Bastogne (Meny)
2 gram Salt
50 gram Rice crispies (Meny)
100 gram Paillete feuilletine (Hjemmelavet)

Hjemmelavet paillete feuilletine:


35 gram Smeltet smør
35 gram Flormelis
35 gram Æggehvider
35 gram Hvedemel

Farvet sukker


100 gram Melis
10 gram Frysetørret jordbærstøv

Hovedopskrift


50 gram Solbærkransekagemasse
10 gram Bund
8 gram Solbær creumex
7 gram Tempereret chokolade

Pynt


Små dråber af gelé og skovsyre


Fremgangsmåde:

Solbærkransekagemasse:

Kranse XX, melis og solbærmarmelade køres sammen på røremaskinen med spartel. Æggehvider tilsættes derefter.

Solbær creumex:

Udblød husblasset. Pisk sukker og blommer sammen Kog fløde, solbærpuré og citron op. Kom lidt fløde i sukker/æggeblommerne under piskning. Kom blanding tilbage under piskning og legeres til 82 °C. Husblas tilsættes og hældes over chokoladen. Stavblendes derefter. Sættes på køl til næste dag.

Bund:

Cacaosmør og chokolade smeltes. Kiks blendes. Paillete knuses i mindre stykker. Det hele røres sammen. Rulles ud på rullebord mellem 2 stk silikonepapir. ned på 8 mm Sættes på køl til næste dag

Hjemmelavet paillete feuilletine:

Det hele røres samme. smøres ud på silikonepapir og bages ca. 5 min til det er gyldnet.

Farvet sukker:

Det hele røres sammen

Den færdige kage:

Kransekagen bages i en silikoneform savarin ø 72 mm i 6 min ved 200 °C. Afkøles. Bunden udstikkes med rund udstikker 7 mm i diameter Kransekages smøres med tyndt lag smeltet smør og vendes i sukkerblanding. Bund dyppes i chokolade og kransekagen lægges på bunden. Solbær creumex sprøjtes i fordybningen. Chokoladelåg lægges på. Pyntes med små dråber af gelé og en skovsyre blomst.

Vægt: 75 g

Udbytte: 1 stk

Tanker bag den udviklede kage


Ville give kransekage en ny frisk smag, som kan bruges hele året eller til nytårsaften