Danmarks Bedste Rugbrød 2023

10. plads

Lennart Kjer, Kjers Brød Videbæk, Bredgade 34­36, 6920 Videbæk

Sådan gør du

Iblødsætning


1.750 gr. Rugkerner
800 gr. Solsikke
200 gr. Græskar
400 gr. Sur (Fertigsauer Ireks)
180 gr. Salt
3,2 liter Vand
200 gr. Mørk Malt (Barlex Harboe 7204 )

Hovedopskrift


6.730 gr. Iblødsætning
5.000 gr. Havsigte Rugmel (Valsemøllen)
500 gr. Hvedemel
200 gr. Kartoffelflager
42 gr. Tørgær (Instaferm)
3,6 liter Vand
450 gr. Citron rasp uden sukker (Hagena (Bäko))

Pynt


Majsdrys


Iblødsætning: Køres sammen dagen før.
Dejføring og æltetid: Alle afvejede ingredienser køres i iblødsætningen. HUSK varmt vand ca. 35 °C. Køres i lille æltekar, kan også køres i stor kedel til røremaskine. Køretid: 15 min. langsom.
Dejtemperatur: 30 °C
Liggetid/sted: 15 min i kedel i bageri
Dejvægt: 1.400 gr
Udbytte: 11 stk
Bearbejdning/Opslåning: Vendes i Majdrys og kommer direkte i formen. Aluform (76230)
Raskning: 45 min (til formens kant) i raskeskab
Inden afbagning: Ingenting
Ovn: Stikovn.
Ovntemperatur:
Indsætning: 260 °C med 20 sek damp
Afbagning: 170 °C
Bagetid: 60 min. ­- spjæld åbnes efter 8 min


Tankerne bag det udviklede brød


Friskt og lækkert sommerrugbrød med et lækkert frisk tvist af citron. Kan spises kun med smør, men også velegnet til pålæg og fisk.