Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
4. plads
Camilla Olsen, KonditorBager, Ballerup
Sådan gør du
Kokoslinsedej
1.000 g Smør
250 g Sukker
250 g Florsukker
1.100 g Mel
200 g Kokos
200 g Mandelflager
200 g Æg
50 g Vanilla
Ananasmazarin
1.000 g Kranse xx
1.000 g Sukker
1.000 g Smør
300 g Ananas buron (Condi)
12 dråber Ananasaroma (Condi)
400 g Hvedemel
1.000 g Æg
Kokoskrumbel
500 g Smør
500 g Sukker
300 g Mel
200 g Kokos
200 g Mandelflager
20 g Vanilla
Ananaskokoscreme
500 g Ananas buron (Condi)
300 g Kokos buron (Condi)
50 g Majsstivelse (Supermarked)
50 g Vand
Ananasmarengs
100 g Æggehvider
200 g Sukker
4 dråber Ananasaroma (Condi)
5 dråber Gul frugtfarve
Hovedopskrift
185 g Kokoslinsedej
250 g Ananasmazarin
80 g Ananaskokoscreme
130 g Ananastern (Supermarked)
140 g Kokoscrumbel
5 g Ananasmarengs
10 g Kokosflager (Supermarked)
1 g Guldstøv (Pavoniguld på pumpe fra Condi)
Pynt
Kokosflager, guldstøv, marengs
Fremgangsmåde
Kokoslinsedej:
Alle ingredienser vejes af og køres sammen og sættes på køl en time. Klar til at rulles
Ananasmazarin:
Kranse xx og sukker køres sammen til det er ensartet. Smør kommes i lidt ad gangen til det hele er i og kørt ensartet. Ananas buron og aroma blandes og hældes i sammen med æggene. Det køres sammen til det er ensartet og melen vendes i.
Kokoskrumbel:
Alle ingredienser køres sammen forsigtigt til det er kørt sammen, men stadig klumpet
Ananaskokoscreme:
Kokos og ananas buron sættes over og koges. Majsstivelse og vand røres sammen og piskes i den kogende buron og koges op. Sættes på køl og kan bruges når det er afkølet
Ananasmarengs:
Alle ingredienser piskes stift og sprøjtes med et tæt stjerne tyl i 3 str. Sættes til tørring i slukket ovn. Skal bruges som pynt oven på kagen
Den færdige kage:
Kokoslinsedej rulles ned på 3 mm, fores i en pavoniring 18 cm. Sprøjt 125 g ananasmazarin i, sprøjt 40 g ananaskokoscreme i. Drys ananas ud over hele bunden. Kom derefter 40 g ananaskokoscreme ud over ananasserne. Sprøjt de sidste 125 g ananasmazarin ud over og top med 140 g kokoscrumbel. Tærten bages på en pavonimåtte med huller. Bages ved 180 °C i 35 min. Efter afkøling drysses kokosflagerne ud over kagen og 3 små marengs sættes på og pump derefter guld på tærten.
Vægt: 800 g
Udbytte: 1 stk.
Tanker bag den udviklede kage
Min kærlighed til Thailand har jeg prøvet at putte ned i en tærte. Thailand er kendt for deres saftige ananas og kokos samt deres mange guldfigurer. Derfor er tærten baseret på ananas og kokos og guldet er markeret i guldstøv. For mig er det vigtigt at kunden kan tage tærten med hjem og lune den. Derfor er kagen pyntet med pynt der kan gå med i ovnen uden det store besvær