Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022
5. plads
Birthe Kjærgaard, Michael H Konditoriet, Gentoftegade 37, 2820 Gentofte
Sådan gør du
Linsedej
940 G Hvedemel
360 G Sukker
100 G Bitterbrun (Lemke)
500 G Smør
90 G Æg
10 G Vanilie sukker
Strøssel
300 G Hvedemel
300 G Sukker
300 G Creme pulver (Plange)
320 G Smør
150 G Mandel splitter
Brunfarin masse
400 G Hele æg
330 G Brunfarin
350 G Mørk sirup
40 G Smeltet smør
40 G Vaniliesukker
Nektariner
10 Stk Nektariner
Hovedopskrift
900 G Linsedej
150 G Friske nektariner
600 G Brunfarin masse
600 G strøssel
Pynt
Nektarin skiver, chokolade pynt og ,marings
Fremgangsmåde
Linsedej:
Alt i på engang og røres sammen med dej arm.
Strøssel:
Kom alt i og kørte med dejarm Ikke for meget, om nok til smulder
Brunfarin masse:
Pisk æggene lyse og luftige, tilsæt alle de andre ingredienser, og rør det forsigtig sammen
Nektariner:
Skær stykker i skiver
Den færdige kage:
Rul linsedejen ned på 4mm, skær en strimmel linsedej og for kanten af formen, stik en rund ud, der passer til bunden af formen og lig den ned i. Fordel skiver af nektariner på hele bunden. Hæld den brunefarin masse over. Kom strøssel på toppen af kagen. Bages ved 170grader i ca. 30 min
Vægt: 550g Inc pynt
Udbytte: 6 stk
Tanker bag den udviklede kage
Har lavet en kage som er sød og fyldig.. har leget lidt med forskellige bær/frugt, og valget faldt på nektariner da den passer bedst til resten af kagen..