Årets Talent 2018 – Kransekage
4. plads
Meglena Georgieva Mincheva, Slotsbageriet, Horsens
Sådan gør du
Broken gele
65 g Grøn æble pure (Boiron)
65 g Sukker
100 g Vand
20 g Citronsaft
2 g Gellan (Texturas)
2 g Citras (Texturas)
Hovedopskrift
240 g Kranse XX
100 g Sukker
18 g Past.æggehvider
15 g Smør
10 g Sort sesamfrø
35 g Broken gele grøn æble
Pynt
Et stykke mørk chokolade
Fremgangsmåde
Broken gele:
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring i ca. 2 min. Sættes på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.
Den færdige kage:
Kranse XX og sukker køres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Sort sesam ristes på stegepande i ca. 1- 2 min. Smør tilsættes og brunes i ca. 30-40 sek. Blandes op med kransekagemasse after afkøling. Massen rulles ud i stænger. Skæres ud i passende størrelse (ca. 55g). Bages ved 220 °C i ca. 8 – 10 min. Sprøjtes en ”perle kant” med broken gele.
Vægt: 60 g
Udbytte: 7 stk.