Danmarks Bedste Kransekagestykke 2018

Guld

Jonas Dahl Grue, La Glace, København

Sådan gør du

Kransekagemasse


1.600 g Kranse XX
150 g Æggehvide
30 g Appelsinskal
60 g Appelsinsaft
400 g Flormelis

Solbær broken gel


500 g Solbærsaft
50 g Citronsaft
12 g Gellan (Texturas)
12 g Citras (Texturas)
50 g Solbærlikør (Cartron)

Hovedopskrift


2.200 g Kransekagemasse
350 g Solbær broken gel

Pynt


Chokolade, spiseligt guld

Fremgangsmåde


Kransekagemasse:
Alle ingredienser køres sammen på rørekedel til en ensartet masse.

Solbær broken gel:
Alle ingredienser koges på. Sættes derefter på køl og blendes bagefter med likør til en ensartet masse.

Den færdige kage:
Kransemassen køres sammen og støbes i en ramme på 1 cm. Solbærbroken smøres på den ene halvdel. Fryses. Den anden halvdel lægges ovenpå. Skæres 2×8 cm. bages 8 min. 220 °C. Bunden dyppes i chokolade og stykket pyntes med chokolade, broken gel + spiseligt guld.

Vægt: 60 g
Udbytte: 35 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Synes solbær og appelsin er guffe guffe