Danmarks Bedste Kransekagestykke 2018

10. plads

Heidi Lindberg Olsen, Seest bageri, Kolding

Sådan gør du

Kransekagemasse


1.000 g Kransekagemasse
200 g Melis
200 g Flormelis
2 tsk Stødt kardemomme
125 g Æggehvider

Æble-passion gelé


650 g Æblepuré (Boiron)
350 g Passionpuré (Diare)
300 g Melis
100 g Saftbinder (Bäko)

Hovedopskrift


55 g Kransekagemasse
10 g Æble-passions gelé
5 g Karamelchokolade
1 g Pistacie

Pynt


Hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde


Kransekagemasse:
Melis, flormelis, stødt kardemomme og æggehvider blandes til en pasta lignende masse og blandes med kransekagemassen, stilles på køl til dagen efter, hvorefter den vejes af på 55 g pr stk. og fordeles jævnt i silikoneformene. Bages på 220 °C i ca. 12 min til det er gyldent

Æble-passion gelé:
Puréerne og halvdelen af sukkeret koges op. Resterende sukker og saftbinder blandes og røres sammen med det andet og sættes på køl.

Den færdige kage:
Kransekagen dyppes i tempereret chokolade og æble-passion geléen sprøjtes i 3 små rossetter i fordybningen.

Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk

Tanker bag den udviklede kage


Jeg har haft et ønske om at udvikle et mere friskt stykke kransekage