Danmarks Bedste Kransekagestykke 2018
10. plads
Heidi Lindberg Olsen, Seest bageri, Kolding
Sådan gør du
Kransekagemasse
1.000 g Kransekagemasse
200 g Melis
200 g Flormelis
2 tsk Stødt kardemomme
125 g Æggehvider
Æble-passion gelé
650 g Æblepuré (Boiron)
350 g Passionpuré (Diare)
300 g Melis
100 g Saftbinder (Bäko)
Hovedopskrift
55 g Kransekagemasse
10 g Æble-passions gelé
5 g Karamelchokolade
1 g Pistacie
Pynt
Hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde
Kransekagemasse:
Melis, flormelis, stødt kardemomme og æggehvider blandes til en pasta lignende masse og blandes med kransekagemassen, stilles på køl til dagen efter, hvorefter den vejes af på 55 g pr stk. og fordeles jævnt i silikoneformene. Bages på 220 °C i ca. 12 min til det er gyldent
Æble-passion gelé:
Puréerne og halvdelen af sukkeret koges op. Resterende sukker og saftbinder blandes og røres sammen med det andet og sættes på køl.
Den færdige kage:
Kransekagen dyppes i tempereret chokolade og æble-passion geléen sprøjtes i 3 små rossetter i fordybningen.
Vægt: 70 g
Udbytte: 1 stk
Tanker bag den udviklede kage
Jeg har haft et ønske om at udvikle et mere friskt stykke kransekage