Danmarks Bedste Bagte Tærte 2022

12. plads

Lene Nymand, Steens Bageri, Stubbekøbingvej 10, 4800 Nykøbing F.

Sådan gør du

Linsedej


4500 g hvedemel
3000 g smør
1500 g flormelis
575 g æg
100 g bagepulver

Bagt rabarberkompot


1500 g rabarber
750 g sukker
10 g vanilje

Mazarinmasse


1000 g smør
1000 g bitter 00
1000 g sukker
100 g risofarin
800 g æg
700 g koldcreme (valsemøllen)
200 g mandelsplitter

Chokoladeganache


500 g mørk chokolade
250 g rabarbersaft

Hovedopskrift


720 g linsedej
720 g rabarberkompot
2280 g mazarinmasse
540 g chokoladeganache

Pynt


Ristede mandelflager, frysetørret rabarber, hvid chokolade og marenges

Fremgangsmåde


Linsedej:
Alle ingredienser køres sammen til en ensartet masse.

Bagt rabarberkompot:
Alle ingredienser blandes og bages ved 150 grader i ca. 25 min. til rabarberne er møre og sukkeret opløst. Vendes undervejs. Saften sies fra og gemmes til chokoladeganache.

Mazarinmasse:
Bitter 00, sukker og risofarin køres sammen. Smør køres i lidt ad gangen. Æg køres i lidt ad gangen. Koldcreme og mandelsplitter vendes i.

Chokoladeganache:
Chokolade og rabarbersaft smeltes sammen.

Den færdige kage:
Linsedej udrulles på 3 og og stikkes ud til Ø18 forme og fyldes i en form. Rabarberkompot lægges på bunden. Mazarinmasse sprøjtes på. Afbages ved 180 grader i ca. 30 min. Afkøles. Chokoladeganache smøres på. Pyntes

Vægt: 710
Udbytte: 6

Tanker bag den udviklede kage


En saftig tærte med smag af sol og sommer