Danmarks Bedste Specialbrød 2022

19. plads

Erik Ellitsgaard, Eriks Bageri, Amagerbrogade 176, København S

Sådan gør du

Iblødsætning


1500g rugkerner
750g hørfrø
1000g vand

Hovedopskrift


500g rugsigte mel
210g salt
1650g poolis
250g gær
10900g hvedemel
3000g i blødsætning
6400g vand

Pynt


Tiger strygelse fra CSM


Iblødsætning: røres sammen dagen før
Dejføring og æltetid: alt røres sammen i altekar
Dejtemperatur: 26 – 28
Liggetid/sted: 2 x 20 min bageriet i kasser
Dejvægt: 600g
Udbytte: 38
Bearbejdning/Opslåning: virkes op 2 gange slåes som brød
Raskning: 45min raskeskab
Inden afbagning: påsmøres tiger stryelse
Ovn: herd
Ovntemperatur: Indsætning: 230 med 10 damp
Afbagning: 200
Bagetid: 55 min min. – spjæld åbnes efter 20 min min

Tankerne bag det udviklede brød


Hvede brød med bløde kerner og hørfrø salt og peber på toppen et saftigt brød med krydderi