Danmarks Bedste Rugbrød 2024
10. plads
Sanjiv Giri, Maison D’ Brød, Ordrup Jagtvej 42B, 2920 Charlottenlund

Sådan gør du
Iblødsætning
529 | g | Skåret rugkerner |
529 | g | Vand |
61 | g | Salt |
30 | g | Tang |
Ristning
200 | g | Græskerkerner |
200 | g | Solsikkekerner |
15 | g | Olivenolie |
7 | g | Salt |
Rugsurdej
150 | g | Gammel Rugsur |
150 | ml | Vand |
300 | g | Halvsigterugmel |
Hovedopskrift
1.150 | g | Iblødsætning |
400 | g | Ristede græskar- og solsikkekerner |
1.442 | g | Rugmel |
408 | g | Halvsigterugmel |
203 | g | Rugsigtemel |
60 | g | Gær |
50 | g | Rugbrødsmalt |
1.450 | ml | Vand |
600 | g | Modne Rugsurdej |
Pynt
Korn med Rugsigtemel
Iblødsætning: | Sættes i blød dagen før |
Ristning: | Blandes og ristes i ovnen |
Rugsurdej: | Køres sammen 5 minutter og står ved stuetemperatur til næste dag (minimum 20 timer) |
Dejføring: | Alle ingredienserne køres i æltekar 15 minutter langsomt og 10 minutter hurtigt. hurtigt. |
Dejtemperatur: | 33 °C |
Liggetid: | 30 minutter |
Liggested: | I æltekar ved stuetemparatur |
Dejvægt: | 1.080 g |
Udbytte: | 5 stk. |
Bearbejdning/Opslåning: | Køres sammen 5 min langsomt og vejes af i form |
Raskning: | Ca. 45 minutter i raskeskab |
Inden afbagning: | Sættes korn skabelon i midten og sigtes med rugsigtemel |
Ovn: | Stikovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 290 °C med 15 sek damp |
Afbagning: | 200 °C |
Bagetid: | 70 min. – spjæld åbnes efter 5 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Et Rugbrød med Umami smag. Kerner der er ristet giver endnu mere dyb Umami smag i Rugbrød.