Danmarks Bedste Rugbrød 2024

10. plads

Sanjiv Giri, Maison D’ Brød, Ordrup Jagtvej 42B, 2920 Charlottenlund

Sådan gør du

Iblødsætning

529gSkåret rugkerner
529gVand
61gSalt
30gTang

Ristning

200gGræskerkerner
200gSolsikkekerner
15gOlivenolie
7gSalt

Rugsurdej

150gGammel Rugsur
150mlVand
300gHalvsigterugmel

Hovedopskrift

1.150gIblødsætning
400gRistede græskar- og solsikkekerner
1.442gRugmel
408gHalvsigterugmel
203gRugsigtemel
60gGær
50gRugbrødsmalt
1.450mlVand
600gModne Rugsurdej

Pynt

Korn med Rugsigtemel

Iblødsætning:Sættes i blød dagen før
Ristning:Blandes og ristes i ovnen
Rugsurdej:Køres sammen 5 minutter og står ved stuetemperatur til næste dag (minimum 20 timer)
Dejføring:Alle ingredienserne køres i æltekar 15 minutter langsomt og 10 minutter hurtigt. hurtigt.
Dejtemperatur:33 °C
Liggetid:30 minutter
Liggested:I æltekar ved stuetemparatur
Dejvægt:1.080 g
Udbytte:5 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Køres sammen 5 min langsomt og vejes af i form
Raskning:Ca. 45 minutter i raskeskab
Inden afbagning:Sættes korn skabelon i midten og sigtes med rugsigtemel
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 290 °C med 15 sek damp
Afbagning:200 °C
Bagetid:70 min. – spjæld åbnes efter 5 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Et Rugbrød med Umami smag. Kerner der er ristet giver endnu mere dyb Umami smag i Rugbrød.