Danmarks Bedste Rugbrød 2022
14. plads
Helle Hansen, Hedo’s Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, Lohals, 5953 Tranekær
Sådan gør du
blødsætning
500 gr. Skåret rugkerner
250 gr. Poppet Rugkerner
500 gr. Vand
blødsætning
150 gr. Bulgur
150 gr. Vand
Hovedopskrift
1250 gr. Fuldkorns Rugmel
565 gr. Halvsigtemel
150 gr. Sur Færdigsur (Iriks)
70 gr. Solkerner
70 gr. Hørfrø
70 gr. Sesam
50 gr. Rugomalt
40 gr. Salt
25 gr. Gær
1550 gr. Iblødsætning
1600 gr. Vand
Pynt
Hørfrø/sesam/Solkerner/Rugflokker
Iblødsætning: Kernerne sættes i blød dagen før
Iblødsætning: Bulgur og vand koges til alt vand er optaget
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser køres sammen 10 min. langsomt og 2 min hurtigt
Dejtemperatur: 30
Liggetid/sted: 40 min. Bageriet
Dejvægt: 1080
Udbytte: 5
Bearbejdning/
Opslåning: Vejes af i Aluform nr. 75165 Trykkes og drysses med kornblanding
Raskning: 60 min. Raskeskab
Inden afbagning: ingen videre forarbejdning
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur: Indsætning: 280 med 45 damp
Afbagning: 190
Bagetid: 50 min. – spjæld åbnes efter 45 min
Tankerne bag det udviklede brød
At fremstille et rugbrød, der er blødt og lækkert uden for mange kerner og med en svag syrlighed