Danmarks Bedste Småkage 2024

Guld

Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Thorhavnsgade 26, 2300 København S

Sådan gør du

Hovedopskrift

600gHvedemel
450gSmør
240gFlormelis
8gØko citronskal
1gSalt
2stkVanilje stænger
300gYuzu chokolade (pynt)

Pynt

Yuzu chokolade fra Valrhona Inspiration

Fremgangsmåde

Den færdige kage:
Bland koldt smør, mel, flormelis, salt, citronskal og vaniljestænger sammen til ensartet masse. Lad dejen hvile på køl. Rul ud til 5mm tykkelse og stik ud med 5,3Ø udstikker. Bag på 180 grader i 10 min. Pynt med yuzu chokolade.

Vægt: 15 g
Udbytte: 100 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Frisk syre fra yuzu møder den klassiske søde og sprøde vaniljespecie