Danmarks Bedste Småkage 2024
Guld
Anne Sigvardsen, Andersen Bakery, Thorhavnsgade 26, 2300 København S
Sådan gør du
Hovedopskrift
600 | g | Hvedemel |
450 | g | Smør |
240 | g | Flormelis |
8 | g | Øko citronskal |
1 | g | Salt |
2 | stk | Vanilje stænger |
300 | g | Yuzu chokolade (pynt) |
Pynt
Yuzu chokolade fra Valrhona Inspiration
Fremgangsmåde
Den færdige kage:
Bland koldt smør, mel, flormelis, salt, citronskal og vaniljestænger sammen til ensartet masse. Lad dejen hvile på køl. Rul ud til 5mm tykkelse og stik ud med 5,3Ø udstikker. Bag på 180 grader i 10 min. Pynt med yuzu chokolade.
Vægt: 15 g
Udbytte: 100 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Frisk syre fra yuzu møder den klassiske søde og sprøde vaniljespecie