Danmarks Bedste Specialbrød 2025

7. plads

Muddi El-khatib, Bakery by Hermann, Nærum Hovedgade 70, 2850 Nærum, 2850 Nærum

Sådan gør du

Surdej

300gramSurdej
2.100gramVand
850gramRugmel

Hovedopskrift

4.000gramTipo 00
2.000gramFuldkornshvedemel
25gramGær
4.000gramKoldt vand
1.500gramSurdej
500gramPoppede durum
500gramRugflager
120gramSalt
Surdej:Bland alle ingredienser sammen og pisk med et piskeris godt. Skal stå i 16-18 timer før den er klar til brug
Dejføring:1. Bland melet og 90% af vandet, dæk det til og lad det stå 1 time
2. Tilsæt surdej, kerner, gær og juster til med det sidste vand til den rigtig konsistens – køres 4 min langsomt + 2 min hurtigt
3. Tilsæt salt de sidste 2 min køres skær i æltekar
Dejtemperatur:24 °C
Liggetid:4×30 min
Liggested:Kølerum
Dejvægt:800 g
Udbytte:15 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Slås forsigtigt op og i raskekurv
Raskning:18-24 timer køl
Inden afbagning:Snittes
Ovn:Herdovn
Ovntemperatur:Indsætning: 260 °C med 20 sek damp
Afbagning:230 °C
Bagetid:40 min. – spjæld åbnes efter 10 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Et fugtigt fuldkornsbrød med en god smag af syrlighed og et godt bid