Danmarks Bedste Kransekage 2018

5. plads

Sisse Pernille Talmark, Vanilla chocolatier og konditori, Vejle

Sådan gør du

Kransekage


300 g Kranse XX (Odense)
50 g Flormelis
30 g Past. æggehvider
2 stk. Skal fra øko appelsin

Karamel


25 g Smør
125 g Sukker
100 g Fløde
100 g Lys Chokolade
2 g Fint salt

Appelsin/Citron curd


150 g Past. æg
116 g Sukker
125 g Appelsin saft
1 stk Skal fra øko appelsin
1 stk Skal fra øko citron
30 g Citron saft
2 blad Husblas
175 g Smør

Hovedopskrift


240 g Kransekage
20 g Karamel
20 g Curd

Pynt


Mørk chokolade til enderne og på toppen

Fremgangsmåde


Kransekage:
Marcipan og flormelis blandes til ensartet masse, æggehviderne tilsættes lidt efter lidt, appelsinskal blances i massen og kransekagen sprøjtes ud med tylle med fordybning i midten. Bages ved 212 °C i ca 8 min.

Karamel:
Sukker karamelliseres, fløde tilsættes lidt efter lidt, herefter tilsættes salten. Karamellen sigtes over den lyse chokolade og masserne blandes. Smør tilsættes og karamellen røres ensartet.

Appelsin/Citron curd:
Skal og saft fra citron og appelsin varmes op sammen med sukker og æg, husblas ligges i blød. Den udblødte husblas smeltes i den lune lage og smør tilsættes og massen stavblendes. Sættes på køl og cremes op inden brug.

Den færdige kage:
Kransekagen skæres i 8 cm stykker. Karamellen sprøjtes i fordybningen og curden duttes ovenpå. Pyntes med mørke chokoladerondeller på enderne og i toppen

Vægt: 48 g
Udbytte: 6 stk.

Tanker bag den udviklede kage


Jeg har sammensat min kransekage ud fra ting jeg synes smager rigtig godt sammen, hvor der både er syre, sødme og noget salt til stede. Samtidig med jeg synes de to forskellige cremede konsistenser er super lækker sammen med kransekagen som er mere grov i strukturen. Jeg har valgt at pynte med en mørk chokolade da jeg synes den lille bitterhed der kommer fra chokoladen går godt i spænd med de resterende smage.