Danmarks Bedste Kransekage 2024

4. plads

Annemette Sørensen, Pompei, Saltgade 7, 6760 Ribe

Sådan gør du

Kakao pasta

20gKakao
40gÆggehvider

Æble kompot

100gGrønne æbler
330gÆblemost
1husblads

Gold praliné

200gRistet hasselnødder
68gSukker
68gFlormelis
2,5gVanilje
38gGold chokolade (Callebaut)
20gKakao smør
35gKnust cornflakes

Kakao sprøjte glassur

165gFlormelis
4gkakao
45gÆggehvider

Hovedopskrift

375gKranse 50:50
76gBrun farin
2gSalt
48gBrunet smør
24gÆggehvider
54gKakao pasta
50gÆblekompot
30gGold praliné
30gTemperet chokolade (Callebaut 815)
20gSprøjteglassur

Pynt

Mørk chokolade, kakao sprøjteglasur

Fremgangsmåde

Kakao pasta:
Blandes sammen

Æble kompot:
Skræl æblerne og skær dem i små tern.

Kog æbler og 300 g most til de er møre tilsæt de sidste 30 g og husblads.

Kompotten sprøjtes 5 g i halvmåne silikone forme ø30

Gold praliné:
Rist hasselnødderne og smelt sukkeret til det bliver til karamel.

Hasselnødder og karamellen blendes i en foodprocesser. Tilsæt derefter flormelis og vanilje. Smelt kakaosmør og chokoladen og kør det hele i foodprocessoren 1 minut. Kom derefter knust cornflakes i.

Kakao sprøjte glassur:
Blandes sammen

Den færdige kage:
Start med at brune smørret og lav kakaopastaen.

Bland det varme brunede smør, brun farin og kransekage, tilsæt kakaopasta, salt og æggehvide.

Sprøjt 56g kransekagemasse i silikomart donutsform ø 7,5 cm vendt på hovedet. Bages ved 210 °C i 10 min.

Når kransekagen er kold, skal der 3 g gold praliné i midten og æblekompot. Dyppes i tempereret chokolade og pyntes af med sprøjteglassur

Vægt: 70 g
Udbytte: 10 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Jeg har valgt at inkorporere brunet smør. brun farin og kakao i min kransekage for at give et twist på den klassiske kransekage, da jeg godt kan lide den dybe smag de bidrager med