Danmarks Bedste Kransekage 2024
4. plads
Annemette Sørensen, Pompei, Saltgade 7, 6760 Ribe

Sådan gør du
Kakao pasta
20 | g | Kakao |
40 | g | Æggehvider |
Æble kompot
100 | g | Grønne æbler |
330 | g | Æblemost |
1 | husblads | |
Gold praliné
200 | g | Ristet hasselnødder |
68 | g | Sukker |
68 | g | Flormelis |
2,5 | g | Vanilje |
38 | g | Gold chokolade (Callebaut) |
20 | g | Kakao smør |
35 | g | Knust cornflakes |
Kakao sprøjte glassur
165 | g | Flormelis |
4 | g | kakao |
45 | g | Æggehvider |
Hovedopskrift
375 | g | Kranse 50:50 |
76 | g | Brun farin |
2 | g | Salt |
48 | g | Brunet smør |
24 | g | Æggehvider |
54 | g | Kakao pasta |
50 | g | Æblekompot |
30 | g | Gold praliné |
30 | g | Temperet chokolade (Callebaut 815) |
20 | g | Sprøjteglassur |
Pynt
Mørk chokolade, kakao sprøjteglasur
Fremgangsmåde
Kakao pasta:
Blandes sammen
Æble kompot:
Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Kog æbler og 300 g most til de er møre tilsæt de sidste 30 g og husblads.
Kompotten sprøjtes 5 g i halvmåne silikone forme ø30
Gold praliné:
Rist hasselnødderne og smelt sukkeret til det bliver til karamel.
Hasselnødder og karamellen blendes i en foodprocesser. Tilsæt derefter flormelis og vanilje. Smelt kakaosmør og chokoladen og kør det hele i foodprocessoren 1 minut. Kom derefter knust cornflakes i.
Kakao sprøjte glassur:
Blandes sammen
Den færdige kage:
Start med at brune smørret og lav kakaopastaen.
Bland det varme brunede smør, brun farin og kransekage, tilsæt kakaopasta, salt og æggehvide.
Sprøjt 56g kransekagemasse i silikomart donutsform ø 7,5 cm vendt på hovedet. Bages ved 210 °C i 10 min.
Når kransekagen er kold, skal der 3 g gold praliné i midten og æblekompot. Dyppes i tempereret chokolade og pyntes af med sprøjteglassur
Vægt: 70 g
Udbytte: 10 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Jeg har valgt at inkorporere brunet smør. brun farin og kakao i min kransekage for at give et twist på den klassiske kransekage, da jeg godt kan lide den dybe smag de bidrager med