Danmarks Bedste Pastry 2025

Sølv

Lasse Bentsen, Bakefull ApS, Snejbjerg Hovedgade 38b, 7400 Herning

Sådan gør du

Wienerdej

800gHvedemel
216gMælk
76gSukker
76gSmør
76gÆg
64gGær
40gIs
8gSalt
400gIndrulnings smør

Gulerodskage

500gGulerødder
300gFarin
300gMel
200gOlie
200gÆg
20gVanilje
10gNatron
10gSalt
10gKanel

Cream Cheese Frosting

200gFlormelis
100gBlødt smør
200gFlødeost
1gCitronskal

Hasselnødknas

40gPoppede quinoa
100gHakkede hasselnødder
50gSukker
25gHonning
100gSmør
1gSalt
0,5gCitron skal

Hovedopskrift

1756gWienerdej
1500gGulerodskage
501gCream cheese frosting
316,5gHasselnød knas

Pynt

Morgenfruer

Fremgangsmåde

Wienerdej:
Alt vejes af undtagen smør og køres 5 langsomt, 4 hurtigt. Rulles ned på 10mm. sættes på køl i 12 timer. Derefter indpakkes smøren og dejen rulles 1*4 + 1*4. dejen skal hvile i 30 minutter igen. Derefter klar til brug.

Gulerodskage:
Alt vejes af og køres godt sammen med en k spade og vejes af i kantplade. Bages ved 175 °C i 25-35 minutter. Stikkes ud efter bagning

Cream Cheese Frosting:
Smør og flormelis piskes sammen i 3 minutter. Resten tilsættes og piskes hurtig sammen.

Hasselnødknas:
Smør og honning smeltet i en gryde. resten tilsættes og bages ved 150 °C til let gyldent.

Den færdige kage:
Wienerdejen rulles ned på 3 mm. skæres på 4 cm i bredden og 20cm lang. I den ene ende skære et snit i dejen så en trekant ligges under gulerodskagen, som er færdigbagt og udstukket. Dejen drejes rundt om kagen og sættes i en jernring. sættes til raskning i 1,5 time. Hasselnød knas drysse oven på inden bagning. bages ved 210 °C i 15 minutter. Efter bagning afkøles kagerne og topping kommes oven på kagerne og drysses med morgenfruer

Vægt: 70 g
Udbytte: 20 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

En blanding mellem mine 2 ynglings ting, en lækker svampet gulerodskage og weinerbrød.