Danmarks Bedste Pastry 2025
Sølv
Lasse Bentsen, Bakefull ApS, Snejbjerg Hovedgade 38b, 7400 Herning

Sådan gør du
Wienerdej
| 800 | g | Hvedemel |
| 216 | g | Mælk |
| 76 | g | Sukker |
| 76 | g | Smør |
| 76 | g | Æg |
| 64 | g | Gær |
| 40 | g | Is |
| 8 | g | Salt |
| 400 | g | Indrulnings smør |
Gulerodskage
| 500 | g | Gulerødder |
| 300 | g | Farin |
| 300 | g | Mel |
| 200 | g | Olie |
| 200 | g | Æg |
| 20 | g | Vanilje |
| 10 | g | Natron |
| 10 | g | Salt |
| 10 | g | Kanel |
Cream Cheese Frosting
| 200 | g | Flormelis |
| 100 | g | Blødt smør |
| 200 | g | Flødeost |
| 1 | g | Citronskal |
Hasselnødknas
| 40 | g | Poppede quinoa |
| 100 | g | Hakkede hasselnødder |
| 50 | g | Sukker |
| 25 | g | Honning |
| 100 | g | Smør |
| 1 | g | Salt |
| 0,5 | g | Citron skal |
Hovedopskrift
| 1756 | g | Wienerdej |
| 1500 | g | Gulerodskage |
| 501 | g | Cream cheese frosting |
| 316,5 | g | Hasselnød knas |
Pynt
Morgenfruer
Fremgangsmåde
Wienerdej:
Alt vejes af undtagen smør og køres 5 langsomt, 4 hurtigt. Rulles ned på 10mm. sættes på køl i 12 timer. Derefter indpakkes smøren og dejen rulles 1*4 + 1*4. dejen skal hvile i 30 minutter igen. Derefter klar til brug.
Gulerodskage:
Alt vejes af og køres godt sammen med en k spade og vejes af i kantplade. Bages ved 175 °C i 25-35 minutter. Stikkes ud efter bagning
Cream Cheese Frosting:
Smør og flormelis piskes sammen i 3 minutter. Resten tilsættes og piskes hurtig sammen.
Hasselnødknas:
Smør og honning smeltet i en gryde. resten tilsættes og bages ved 150 °C til let gyldent.
Den færdige kage:
Wienerdejen rulles ned på 3 mm. skæres på 4 cm i bredden og 20cm lang. I den ene ende skære et snit i dejen så en trekant ligges under gulerodskagen, som er færdigbagt og udstukket. Dejen drejes rundt om kagen og sættes i en jernring. sættes til raskning i 1,5 time. Hasselnød knas drysse oven på inden bagning. bages ved 210 °C i 15 minutter. Efter bagning afkøles kagerne og topping kommes oven på kagerne og drysses med morgenfruer
Vægt: 70 g
Udbytte: 20 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
En blanding mellem mine 2 ynglings ting, en lækker svampet gulerodskage og weinerbrød.









