Danmarks Bedste Kransekage 2025

Sølv

Frederikke Jensen, Conditori La Glace, Skoubogade 3, 1158 København

Sådan gør du

Kransekagemasse

107gKranse xx (Odense marcipan)
107gLemke marcipan (Lemke)
37gFlormelis
37gSukker
13gPast. æg. hvider
40gKalamansi puré (Boiron)
2stkFrisk limeskal

Kalamansi Broken gelé

36gKalamansi puré (boiron)
30gVand
30gSukker
2gCitras
2gGellan

Orange chokolade dyppelse

300gYuzu chokolade (Valhrona)
300gHvid chokolade (Callebeut)
80gKakaofedt
15stk.Yellow Power Flower (Condi)
1/2stkRed Power Flower (Condi)

Orange glasur

100gFlormelis
18gPast. æg. hvider
2gOrange pasta farve

Temp. orange chokolade

400gHvid chokolade (Callebeut)
8stk.Yellow Power Flower (Condi)
0,25stk.Red Power Flower (Condi)

Hovedopskrift

350gKransekagemasse
40gKalamansi broken gelé
10gMandler
24gYuzu chokolade dyp (Yuzu chokolade fra Valhrona)
20gOrange chokolade pynt
10gOrange glasur

Pynt

Orange chokolade dyppelse, temp. orange chokolader blomster (1 lille og 1 større), prikker af kalamansi broken gelé og bladguld.

Fremgangsmåde

Kransekagemasse:
Riv limeskal. Bland alle ingredienserne sammen

Kalamansi Broken gelé:
Kog det hele. Lad det køle. Blend til glat

Orange chokolade dyppelse:
Smelt alt chokoladerne og fedt sammen tilsæt farverne og stavblend

Orange glasur:
Sigt flormelis og bland med resten af ingredienserne sammen

Temp. orange chokolade:
Smelt chokoladen og tilsæt farverne. Temp og stik blomsterne ud

Den færdige kage:
Sprøjt 30 g kransekage masse i formen. Pres broken indlæggene i, og drys mandler i formene. Bag ved 190 °C i 12 min med 3 underplader og 2 overplader Efterbag kransekager i yderligere 10 min uden overplader. Sæt på frost. Kransekagerne bliver bundtrukket i en orange yuzu chokolade, derefter sprøjtes der sirligt med glasur. På toppen lægges der 2 stk. temp. orange chokolade blomster med kalamansi gelé imellem. Til sidst pyntes kagen med små prikker af kalamansi gelé og bladguld.

Vægt: 41 g
Udbytte: 12 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Vi har givet den klassiske kransekage et frisk twist. Her mødes sødmen fra kransekagemassen med syrligheden fra kalamansi, lime og snerten af yuzu. Tilsammen skaber det en harmonisk helhed mellem friskhed og fylde.