Danmarks Bedste Pastry 2025

7. plads

Rehné Bank Jensen, Bank’s Mikrobageri & Café, Struervej 32, 7500 Holstebro

Sådan gør du

Karameliseret valnøddefyld

750gKransekagemasse (OM)
500gMørk muscovadosukker
1.000gSmør saltet
500gValnøddebrud
500gSukker

Ristet valnøddekerner

500gValnøddekerner

Saltet karamel ganache

224gPiskefløde
120gGlukosesirup
60gInvertsukker
224gSukker
224gMælkechokolade (Veliche 35%)
30gKakaosmør
120gSmør saltet
3gFlagesalt

Hovedopskrift

1.000gSødmælk
1.875gHvedemel ekstra (Bornholms valsemølle)
280gSukker
250gSmør saltet
50gGær
10gSalt
10gSaltkaramel ganache
20gValnøddefyld
10gNougat 1 (OM)
1gRistet Valnøddekerne

Pynt

Æggestrygelse, valnøddedrys og saltkaramel ganache, samt ristet valnøddekerne

Fremgangsmåde

Karameliseret valnøddefyld:
Kog en karamel af sukkeret og kom ristede valnøddebrud op i karamellen. Hæld det på en plade med bagepapir og lad det afkøle inden det hakkes groft og sættes til side. Rør en remonce af kransekagemasse, muscovadosukker og smør og tilsæt de karameliserede valnødder.

Ristet valnøddekerner:
Valnøddekerner kommes på bageplade og papir, ristes i ovn ved 150 °C i 10 minutter

Saltet karamel ganache:
Piskefløde, glukose og invertsukker koges op.
Smelt sukkeret til lys karamel i en anden gryde.
Smelt chokolade og kakaosmør i separat skål.
Tilsæt flødeblandingen til karamellen og kom så denne blanding over chokoladen og kakaosmørret. Pisk det sammen og lad det køle til ca 35 °C.
Tilsæt så smørret og flagesalt og blend til glat konsistens. Afkøles og kommes på sprøjtepose.

Den færdige kage:
Dejen føres koldt og afkøles i fryser til den er godt kold.
Indrulles med smør 3×3 + 4×4 og sættes på køl og hviler min 2-3 timer før brug.
Dejen rulles ned til 4,5 mm og udskæres.
Valnøddefyld og nougat lægges i og dejen foldes omkring.
Sættes på plader og raskes i ca 2,5 time ved 28 °C
Spray med æggestrygelse og afbages i ca 18-20 minutter ved 174 °C i konvektionsovn.
Afkøles og pyntes med ganache og ristet valnød

Vægt: 65 g
Udbytte: 55 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Mit mål var at skabe en lækker croissant med fokus på smagen af karameliserede valnødder og give den et blødt touch af nougat, da jeg syntes denne kombination af smage kan noget ganske særligt.