Danmarks Bedste Kransekage 2025
7. plads
Sonny Morian Leithoff, Den Gode Smag af Møn (Superbrugsen Lendemark), Vasen 3, 4780 Stege

Sådan gør du
Pekan Praline
| 300 | gram | Pekannødder |
| 300 | gram | Sukker |
| 150 | gram | Vand |
| 100 | gram | Ægte mørk chokolade |
| 2 | gram | salt |
Salt karamel
| 500 | gram | Piskefløde |
| 250 | gram | Sukker |
| 120 | gram | Glukose |
| 2 | gram | Maldon salt |
Hovedopskrift
| 500 | gram | Lemke 50/50 kransekage |
| 250 | gram | Sukker |
| 160 | gram | Ristede pekannødder |
| 25 | gram | Kaffelikør |
| 4 | gram | Æggehvidepulver |
| 652 | gram | Pekan Praliné |
| 872 | gram | Salt Karamel |
Pynt
Chokolade med guldstøv
Fremgangsmåde
Pekan Praline:
Rist pekan nødderne i 2×4 min ved 180 °C.
Sukker og vand koges til en karamel ved middel varme og nødderne tilsættes, hvorefter massen hurtigt tages ud på bagepapir eller bagemåtte og køles helt af. Blend de karamelliseret nødder med chokolade og tilsæt salt til sidst.
Salt karamel:
Sukker og glukose smeltes til sukkeret krystallisere, 160 °C. Fløde og salt tilsættes lidt af gangen og afkøles. Når karamellen er afkølet afvejes den i 6 gram i støbeform og fryses.
Den færdige kage:
Lemke kransekage, sukker, ristede knuste pekannødder, kaffelikør og æggehvidepulver køres sammen og står lunt i bageriet til næste dag.
Kransekagemassen rulles ned på 22 mm stikkes ud med 4 kantet 4,8×4,8 udstikker. Derefter udstikkes med en mindre udstikker i firkanten. Det udstukkede deles for at reducere vægt og halvdelen lægges tilbage i hullet som bund. Massen bages 6 min på 200 °C og afkøles.
Der i lægges 6 g pekan praline i, 6 g støbt salt karamel ovenpå og afpyntes med 6 g chokolade pynt
Vægt: 74 g
Udbytte: 16 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
At lave en lille lækker kransekage der smager af mere









