Danmarks Bedste Kransekage 2025

7. plads

Sonny Morian Leithoff, Den Gode Smag af Møn (Superbrugsen Lendemark), Vasen 3, 4780 Stege

Sådan gør du

Pekan Praline

300gramPekannødder
300gramSukker
150gramVand
100gramÆgte mørk chokolade
2gramsalt

Salt karamel

500gramPiskefløde
250gramSukker
120gramGlukose
2gramMaldon salt

Hovedopskrift

500gramLemke 50/50 kransekage
250gramSukker
160gramRistede pekannødder
25gramKaffelikør
4gramÆggehvidepulver
652gramPekan Praliné
872gramSalt Karamel

Pynt

Chokolade med guldstøv

Fremgangsmåde

Pekan Praline:
Rist pekan nødderne i 2×4 min ved 180 °C.
Sukker og vand koges til en karamel ved middel varme og nødderne tilsættes, hvorefter massen hurtigt tages ud på bagepapir eller bagemåtte og køles helt af. Blend de karamelliseret nødder med chokolade og tilsæt salt til sidst.

Salt karamel:
Sukker og glukose smeltes til sukkeret krystallisere, 160 °C. Fløde og salt tilsættes lidt af gangen og afkøles. Når karamellen er afkølet afvejes den i 6 gram i støbeform og fryses.

Den færdige kage:
Lemke kransekage, sukker, ristede knuste pekannødder, kaffelikør og æggehvidepulver køres sammen og står lunt i bageriet til næste dag.
Kransekagemassen rulles ned på 22 mm stikkes ud med 4 kantet 4,8×4,8 udstikker. Derefter udstikkes med en mindre udstikker i firkanten. Det udstukkede deles for at reducere vægt og halvdelen lægges tilbage i hullet som bund. Massen bages 6 min på 200 °C og afkøles.
Der i lægges 6 g pekan praline i, 6 g støbt salt karamel ovenpå og afpyntes med 6 g chokolade pynt

Vægt: 74 g
Udbytte: 16 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

At lave en lille lækker kransekage der smager af mere