Danmarks Bedste Pastry 2025
Sølv
Asta Nielsen, John´s Kagehus, Oliefabriksvej 160, 2770 Tårnby

Sådan gør du
Æblefyld
| 200 | gram | Friske æbler |
| 25 | gram | Sukker |
| 1 | spsk | Citronsaft |
| 1 | tsk | Vanilje |
| 1 | tsk | Kanel |
Kanelramonce
| 100 | gram | Smør |
| 100 | gram | Sukker |
| 25 | gram | Bitterbrun |
| 10 | gram | Kanel |
Vaniljecreme
| 320 | gram | Sødmælk |
| 80 | gram | Fløde |
| 48 | gram | Sukker |
| 8 | gram | Maizena |
| 60 | gram | Past. blommer |
Wienerdej
| 111 | gram | Vand |
| 67 | gram | Æg |
| 15 | gram | Gær |
| 7 | gram | Salt |
| 22 | gram | Sukker |
| 325 | gram | Mel |
| 7 | gram | Smør |
| 250 | gram | Rullesmør |
Saltkaramel
| 48 | gram | Sukker |
| 44 | gram | Glukose |
| 120 | gram | Fløde |
| 36 | gram | Smør |
| 2 | gram | Salt |
| 0,8 | stk | Husblas |
Hovedopskrift
| 40 | gram | Wienerdej |
| 5 | gram | Vaniljecreme |
| 15 | gram | Æblefyld |
| 5 | gram | Kanelremonce |
Pynt
Saltkaramel
Fremgangsmåde
Æblefykd:
Skær æblerne ud i små tern, kom nu alle råvarene i en gryde og giv det et let opkog.
Lad det nu køle af og så er det klar til brug
Kanelramonce:
Start med at køre sukker og bitterbrun til det er ensartet og tilsæt smør lidt af gangen til det er ensartet, tilsæt til sidst kanelen og så er det klar til brug
Vaniljecreme:
Start med at komme mælk og fløde op i en gryde (gem ca. 100g mælk til senere) Bland de rasterende råvare og de 100g mælk til en ensartet masse Kog nu mælken og fløde op og tilsæt æggeblandingen under omrøring til cremen tykner og opnår ca. 84 ºC Lad det nu køle af og klar til brug
Wienerdej:
Kom alle råvarerne i en røremaskine og lad det køre 3min langsomt og 3 min hurtigt, når dejen er færdigt rul den ud til ca. 25×36 og kom rullesmør i midten og fold dejen om. Rul dejen 3×3 med kølepauser indimellem Rul dejen ud til 6mm og skær den ud til ønsket form
Saltkaramel:
Varm sukker. fløde og glukose til det skifter farve og bliver mørkere. Imens kom husblas i blød. Når karmellen er blevet gyldenmørk og har fået en fast konsistens tilsættes salt og karamellen tages af varmen. Smørret skæres i tern og tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt husblas som det sidste og lad karamellen køle af til næste dag
Den færdige kage:
Start med den rullede wienerdej, lad den raske i 1-2 timer Når færdigrasket trykkes midten ned og fyldes i følgende rækkefølge 1. remonce 2. vaniljecreme 3. æblefyld bages nu på 210ºc i 10 minutter. Pyntes af med Saltkaramel.
Vægt: 71 g
Udbytte: 19 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Vi hos John´s Kagehus har udviklet os en pastry som giver os de bedste minder om efteråret. Kombinationen af årstidens æbler og varme kanel trækker efteråret med ind til morgenbordet.









