Danmarks Bedste Kransekage 2025

5. plads

Heidi Strudal Juul, Seest Bageri, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du

Kransekagemasse

550gKransekagemasse (Lemke)
200gSukker
75gFlormelis
45gÆggehvider
10gØko citron skal

Æble/grøn tomat marmelade

250gÆbletern (Bäko)
75gVand
125gSukker
25gFrugtsaftbinder (Bäko)
3gVanilje
5gCitronsaft
450gGrønne syltede tomater (Paradiso)
5stkHele stjerneanis

Chokoladebund

200gChokolade 60.5% (Becolade)

Æggehvideglasur

150gFlorsukker
20gÆggehvider
2drGrøn frugtfarve (3dreidoppel)

Hovedopskrift

57gKransekagemasse
10gÆble/grøn tomat marmelade
5gChokoladebund
3gSprøjteglasur

Pynt

Marcipan blomst

Fremgangsmåde

Kransekagemasse:
Sukker, flormelis og citronskal blandes med æggehvider. Kransekagemassen blandes i. Sættes på køl til dagen efter.

Æble/grøn tomat marmelade:
Æble, vand og citronsaft koges bløde sammen med 5 stk stjerneanis.
Grønne tomater tilsættes og blendes fint efter frasortering af stjerneanis.
Sukker, vaniljesukker og saftbinder blandes i og marmeladen sættes på køl

Chokoladebund:
Chokolade tempereres, smørres ud på plade med plastik over og under. Stikkes ud med krusset udstikker.

Æggehvideglasur:
Flormelis sigtes, æggehvider og farve blandes i og røres blank

Den færdige kage:
Kransekagemassen fordeles i form og bages ved 210 °C i 15 min.
Tømmes af form og sættes på chokoladebund.
Fyldes med tomat- og æble marmelade.
Sprøjtes med æggehvideglasur og pyntes med marcipan blomst

Vægt: 75 g
Udbytte: 19 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Jeg har forsøgt at lege med lidt anderledes smag og det salte køkken og derfor brugt grøn tomat i marmeladen som tilføjer en anderledes og lækker syre