Danmarks Bedste Kransekage 2024
8. plads
Olha Borschhovetska, Maison D’ Brød, Ordrup Jagtvej, 2920 Charlottelund

Sådan gør du
Pæregelé
25 | g | Pærepuré |
25 | g | Æblemost |
25 | g | Abrikos puré |
25 | g | Appelsinpuré |
50 | g | Mineralvand |
4 | g | Gellan gum SOSA |
50 | g | Sukker |
Kransekagemasse
335 | g | KranseXX |
85 | g | Flormelis |
85 | g | Sukker |
25 | g | Æggehvider |
Sprøjteglasur
150 | g | Flormelis |
40 | g | Æggehvider |
Havtorngelé
100 | g | Havtornpuré |
15 | g | Sukker |
1.5 | g | Pektin |
Hovedopskrift
531 | g | Kransekagemasse |
75 | g | Havtorn gelé |
75 | g | Pære gelé |
50 | g | Chokoladepynt |
50 | g | Sprøjteglasur |
Pynt
Chokolade
Fremgangsmåde
Pæregelé:
Pærepuré, æblemost, appelsinjuice , mineralvand og tørrede abrikoser koges sammen. Gellan gum og sukker blandes sammen og tilsættes purémassen. Koges op 2 minutter. Bagefter på køl til næste dag.
Kransekagemasse:
Sukker og hvider blandes sammen og køres sammen med Kranse XX. Lægges på køl minimum 1 dag.
Sprøjteglasur:
Blandes sammen
Havtorngelé:
Havtorn puré varmes op, sukker og pektin blandes sammen og røres med havtron puré
Den færdige kage:
Kransekagemassen vejes af på 2 x 250 g, rulles til stænger på 63 cm og deles i stykker af 12 cm.
Stykkerne formes til kugle og placeres i gummiform. 5 g Pæregelé sprøjtes i midten. Bages 210 °C i 8-9 min og køles ned.
Stykkerne sprøjtes med glasur, 5g havtorngelé sprøjtes på kransekagen og chokoladepynt placeres på toppen.
Vægt: 60 g
Udbytte: 15 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Det er efterårstid, så jeg ville udvikle en kransekage med smagen, der passer til efterår