Danmarks Bedste Kransekage 2025

Bronze

Kirsten Højbjerg, Bank’s Mikrobageri & Café, Struervej 32, 7500 Holstebro, 7500 Holstebro

Sådan gør du

Kransekage masse med muscovado sukker

500gKransekagemasse XX (OM)
200gLys muscovado sukker
50gPast. æggehvider
2gKnust fennikelfrø

Valrhona Raspberry Inspiration Ganache

120gRaspberry Inspiration (Valrhona)
80gHvid chokolade (Valrhona)
125gFløde 35%
35gGlukosesirup

Broken Gel med hindbær & Pastis

413gHindbærpuré (boiron)
163gSukker
20gPastis (Ricard)
35gCitronsaft
5gGellan (texturas)
5gCitras (texturas)

Royal icing

40gPast. æggehvider
185gFlormelis

Hvid chokolade cirkel med hindbær og fennikel

100gHvid chokolade (Veliche)
1gKnust fennikel
1gFrysetørret hindbær

Hovedopskrift

43gKransekage med muscovado
6gGanache
3gBroken Gel
1gglasur
6gMørk chokolade 72% (Veliche)
1ghvid chokolade cirkel

Pynt

Hvid chokolade cirkel med fennikel og frysetørret hindbærpulver

Fremgangsmåde

Kransekage masse med muscovado sukker:
Rør kransekage masse med sukker, knuste fennikelfrø og tilsæt sukkeret, herefter æggehviderne. Massen skal stå og trække et døgn på køl. Rul ud på 17 mm imellem to stykker bagepapir, fryses. Udstikkes med oval form sættes på plader og bages 9 min. ved 200 °C. Opbevares på frost ind til færdiggørelse

Valrhona Raspberry Inspiration Ganache:
Glukose og fløde varmes op og hældes over chokoladen, trækker i 5 minutter, stavblendes ind til glat konsistens og afkøles inden brug (min. 8 timer)

Broken Gel med hindbær & Pastis:
Alle ingredienser kommes i gryde, røres sammen og koges op under omrøring i 2 minutter og nedkøles. Når det er koldt blendes det til glat konsistens.

Royal icing:
Røres sammen og kommes på cornet.

Hvid chokolade cirkel med hindbær og fennikel:
Drys fennikelpulver og hindbærpulver på plastfolie, temperer den hvide chokolade kom dråber af chokoladen på og læg et andet stykke plastfolie over.

Den færdige kage:
Chokoladen tempereres og de bagte kransekagestykker dyppes på bunden og sættes på bagepapir og hærder op ind til videre forarbejdning. Sprøjtes med glasuren og pyntes med skiftevis ganache og broken gel, pyntes til sidst med hindbær cirkel.

Vægt: 59 g
Udbytte: 10 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Idéen var at fremhæve smagen af fennikel sammen med hindbær, forstærket med Pastis og Valrhonas Raspberry Inspiration