Danmarks Bedste Kransekage 2025
Bronze
Kirsten Højbjerg, Bank’s Mikrobageri & Café, Struervej 32, 7500 Holstebro, 7500 Holstebro

Sådan gør du
Kransekage masse med muscovado sukker
| 500 | g | Kransekagemasse XX (OM) |
| 200 | g | Lys muscovado sukker |
| 50 | g | Past. æggehvider |
| 2 | g | Knust fennikelfrø |
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
| 120 | g | Raspberry Inspiration (Valrhona) |
| 80 | g | Hvid chokolade (Valrhona) |
| 125 | g | Fløde 35% |
| 35 | g | Glukosesirup |
Broken Gel med hindbær & Pastis
| 413 | g | Hindbærpuré (boiron) |
| 163 | g | Sukker |
| 20 | g | Pastis (Ricard) |
| 35 | g | Citronsaft |
| 5 | g | Gellan (texturas) |
| 5 | g | Citras (texturas) |
Royal icing
| 40 | g | Past. æggehvider |
| 185 | g | Flormelis |
Hvid chokolade cirkel med hindbær og fennikel
| 100 | g | Hvid chokolade (Veliche) |
| 1 | g | Knust fennikel |
| 1 | g | Frysetørret hindbær |
Hovedopskrift
| 43 | g | Kransekage med muscovado |
| 6 | g | Ganache |
| 3 | g | Broken Gel |
| 1 | g | glasur |
| 6 | g | Mørk chokolade 72% (Veliche) |
| 1 | g | hvid chokolade cirkel |
Pynt
Hvid chokolade cirkel med fennikel og frysetørret hindbærpulver
Fremgangsmåde
Kransekage masse med muscovado sukker:
Rør kransekage masse med sukker, knuste fennikelfrø og tilsæt sukkeret, herefter æggehviderne. Massen skal stå og trække et døgn på køl. Rul ud på 17 mm imellem to stykker bagepapir, fryses. Udstikkes med oval form sættes på plader og bages 9 min. ved 200 °C. Opbevares på frost ind til færdiggørelse
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache:
Glukose og fløde varmes op og hældes over chokoladen, trækker i 5 minutter, stavblendes ind til glat konsistens og afkøles inden brug (min. 8 timer)
Broken Gel med hindbær & Pastis:
Alle ingredienser kommes i gryde, røres sammen og koges op under omrøring i 2 minutter og nedkøles. Når det er koldt blendes det til glat konsistens.
Royal icing:
Røres sammen og kommes på cornet.
Hvid chokolade cirkel med hindbær og fennikel:
Drys fennikelpulver og hindbærpulver på plastfolie, temperer den hvide chokolade kom dråber af chokoladen på og læg et andet stykke plastfolie over.
Den færdige kage:
Chokoladen tempereres og de bagte kransekagestykker dyppes på bunden og sættes på bagepapir og hærder op ind til videre forarbejdning. Sprøjtes med glasuren og pyntes med skiftevis ganache og broken gel, pyntes til sidst med hindbær cirkel.
Vægt: 59 g
Udbytte: 10 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Idéen var at fremhæve smagen af fennikel sammen med hindbær, forstærket med Pastis og Valrhonas Raspberry Inspiration









