Danmarks Bedste Rugbrød 2024
5. plads
Helle Hansen, Hedos Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, 5953 Tranekær

Sådan gør du
Surdej
| 80 | g | Gammel surdej |
| 200 | g | Vand |
| 20 | g | Rugmel |
Iblødsætning
| 300 | g | Skåret rug |
| 300 | g | Rugflokker |
| 300 | g | Poppet rugkerner |
| 900 | g | Vand |
Hovedopskrift
| 940 | g | Fuldkornsrugmel |
| 940 | g | Halvsigtemel |
| 400 | g | Rugsurdej |
| 75 | g | Othello Sapore (puratos) |
| 80 | g | Salt |
| 60 | g | Sirup |
| 60 | g | Gær |
| 400 | g | Friskrevet æble |
| 1300 | g | Vand |
| 1800 | g | Iblødsætning |
Pynt
Blanding af sesam, hørfrø, solkerner og rugflokker
| Surdej: | Vi frisker vores surdej op med den mængde vi bruger |
| Iblødsætning: | Sættes i blød dagen før |
| Dejføring: | Alle ingredienser køres sammen i æltekar 10 min. hurtigt og 2 min langsomt |
| Dejtemperatur: | 28 °C |
| Liggetid: | 50 min |
| Liggested: | i bageriet |
| Dejvægt: | 1.000 g |
| Udbytte: | 6 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Afvejes, virkes op og trilles i kornblandingen og kommes i fultonform |
| Raskning: | 60 min. raskeskab |
| Inden afbagning: | ingen |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 50 sek damp |
| Afbagning: | 180 °C |
| Bagetid: | 50 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
At skabe et svampet velsmagende rugbrød









