Danmarks Bedste Småkage 2024

7. plads

Dorthe Andersen, Hedos Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, 5953 Tranekær

Sådan gør du

Brændte mandler

500gMandler
250gFlormelis
100gVand

Hovedopskrift

100gSmør
67gSukker
56gBrun farin
22gÆg
2,2gBagepulver
112gBrændte mandler
2,2gBagepulver
122gMel

Pynt

Chokolade og brændt mandel

Fremgangsmåde

Brændte mandler:
Alle ingredienserne kommes i gryden og der røres godt til mandlerne er dækket af sukker og begynder ar springe, hældes ud på plade og afkøles

Den færdige kage:
De brændte mandler hakkes groft.

Alle ingredienserne køres sammen til en ensartet dej, afvejes på 200g, rulles i stænger og sættes på køl.

Når de er afkølet skæres der ca 25 stk af hver stang.

Sættes på plader med papir og bages ved 170 °C i ca 10 min.

Afkøles og pyntes med chokolade og brændt mandel.

Vægt: 10 g
Udbytte: 45 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

At lave en småkage der leder tankerne hen på jul