Danmarks Bedste Småkage 2024
7. plads
Dorthe Andersen, Hedos Bageri, Kaptajn Kaasvej 7, 5953 Tranekær

Sådan gør du
Brændte mandler
500 | g | Mandler |
250 | g | Flormelis |
100 | g | Vand |
Hovedopskrift
100 | g | Smør |
67 | g | Sukker |
56 | g | Brun farin |
22 | g | Æg |
2,2 | g | Bagepulver |
112 | g | Brændte mandler |
2,2 | g | Bagepulver |
122 | g | Mel |
Pynt
Chokolade og brændt mandel
Fremgangsmåde
Brændte mandler:
Alle ingredienserne kommes i gryden og der røres godt til mandlerne er dækket af sukker og begynder ar springe, hældes ud på plade og afkøles
Den færdige kage:
De brændte mandler hakkes groft.
Alle ingredienserne køres sammen til en ensartet dej, afvejes på 200g, rulles i stænger og sættes på køl.
Når de er afkølet skæres der ca 25 stk af hver stang.
Sættes på plader med papir og bages ved 170 °C i ca 10 min.
Afkøles og pyntes med chokolade og brændt mandel.
Vægt: 10 g
Udbytte: 45 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
At lave en småkage der leder tankerne hen på jul