Danmarks Bedste Rugbrød 2025

Guld

Claus Toft Hansen, Seest Bageri, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du

Iblødsætning

1.500gramSkåret rug
400gramPoppet durumkerner
400gramGræskarkerner
400gramSolsikkekerner
400gramSesam
400gramHele hasselnødder
130gramSalt
4.000gramVand

Surdej

10gramModen surdej
440gramVand
550gramRugmel

Hovedopskrift

1.700gramRugmel
400gramEasy rye (Puratos)
500gramPowerhvede (Valsemøllen)
150gramGær
150gramHvidtøls malt (Harboe)
7.630gramIblødsætning
1.000gramModen surdej

Pynt

Blanding mellem sort og lys sesam.

Iblødsætning:Alle ingredienser kommes i en balje og står til næste dag.
Surdej:Køres sammen dagen før med 30 grader varmt vand. Stilles i bageriet.
Dejføring:Køres 20 minutter i 1. gear.
Dejtemperatur:30 °C
Liggetid:Natten over i forme.
Liggested:Kølerum
Dejvægt:1.100 g
Udbytte:10 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Vejes af med det samme, vendes i blandingen af sort og lys sesam og kommes i forme. På køl natten over.
Raskning:1 time I bageriet.
Inden afbagning:Sættes i ovnen 🙂
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 250 °C med 20 sek damp
Afbagning:200 °C
Bagetid:Ca. 60 min til kernetemperatur på 92 grader – spjæld åbnes efter 10 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Et anderledes rugbrød. Elsker nødder i rugbrød.