Old Nordisk

Danmarks Bedste Specialbrød 2018

6. plads

Karina Hansen, Pabst Bakery, Maribo

SONY DSC

Sådan gør du

Iblødsætning


900 g Perlebyg
900 g Vand

Surdej


5.000 g Gammel hvedesurdej (Bageriet deler gerne)
1.500 g Hvedemel
1.500 g Fuldkornshvede ølandsmel
4.500 g Vand

Hovedopskrift


3.200 g Ølandsmel fint
3.200 g Hvedemel
700 g Tranebær
400 g Solsikke
120 g Salt
120 g Frost s 500 (Puratos)
80 g Gær
1.800 g Iblødsætning
1.200 g Surdej

Pynt


Hasselflager


Iblødsætning: Blandes sammen og står til næste dag
Surdej: Det hele blandes sammen og står 4 timer i bageriet, hvorefter den surdejen er klar til brug
Dejføring og æltetid: 8 min langsomt 2 min hurtigt
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: 1 time i bageriet
Dejvægt: 800 g
Udbytte: 12 stk
Bearbejdning/Opslåning:
Slåes op som lange brød og vendes i hasselflager
Raskning: 20 timer på køl
Inden afbagning: Tages direkte fra køl, snittes i midten og sættes i ovnen
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 255 °C med 3 sek damp
Afbagning: 255 °C
Bagetid: 30 min. – spjæld åbnes efter 10 min

Tankerne bag det udviklede brød


Et kernefyldigt brød med sødme fra tranebær

Nyheder

  • Medlems-nyhedsbrev Nr. 79 – 2025

    Medlems-nyhedsbrev Nr. 79 – 2025

    Historier i dette nyhedsbrev: Bagerbranchen er en stærk branche med solid økonomi // Sådan arbejder vi for at gøre producentansvaret for emballage mindre bøvlet

  • Bagerbranchen er en stærk branche med solid økonomi

    Bagerbranchen er en stærk branche med solid økonomi

    PRESSEMEDDELELSE: Bagerbranchen er en stærk branche med solid økonomi Danmarks Statistik er for tiden et overflødighedshorn af positive tal fra Bagerbranchen De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at bagerbranchen står økonomisk stærkere end længe. Den stigende soliditet betyder, at bageriernes evne til at bære tab og stå imod i usikre tider er forbedret markant.…

  • Medlems-nyhedsbrev Nr. 78 – 2025

    Medlems-nyhedsbrev Nr. 78 – 2025

    Historier i dette nyhedsbrev: Dialogmøder 2025 // Tak til Berit Balle for 30 x Bagerfruetræf