Old Nordisk

Danmarks Bedste Specialbrød 2018

6. plads

Karina Hansen, Pabst Bakery, Maribo

SONY DSC

Sådan gør du

Iblødsætning


900 g Perlebyg
900 g Vand

Surdej


5.000 g Gammel hvedesurdej (Bageriet deler gerne)
1.500 g Hvedemel
1.500 g Fuldkornshvede ølandsmel
4.500 g Vand

Hovedopskrift


3.200 g Ølandsmel fint
3.200 g Hvedemel
700 g Tranebær
400 g Solsikke
120 g Salt
120 g Frost s 500 (Puratos)
80 g Gær
1.800 g Iblødsætning
1.200 g Surdej

Pynt


Hasselflager


Iblødsætning: Blandes sammen og står til næste dag
Surdej: Det hele blandes sammen og står 4 timer i bageriet, hvorefter den surdejen er klar til brug
Dejføring og æltetid: 8 min langsomt 2 min hurtigt
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: 1 time i bageriet
Dejvægt: 800 g
Udbytte: 12 stk
Bearbejdning/Opslåning:
Slåes op som lange brød og vendes i hasselflager
Raskning: 20 timer på køl
Inden afbagning: Tages direkte fra køl, snittes i midten og sættes i ovnen
Ovn: Herdovn
Ovntemperatur: Indsætning: 255 °C med 3 sek damp
Afbagning: 255 °C
Bagetid: 30 min. – spjæld åbnes efter 10 min

Tankerne bag det udviklede brød


Et kernefyldigt brød med sødme fra tranebær

Nyheder

  • Medlems-nyhedsbrev Nr. 90 – 2025

    Medlems-nyhedsbrev Nr. 90 – 2025

    Historier i dette nyhedsbrev: Hybridkrig er årets hadegave. Få overblik over ansættelsesretten ifm hybridkrig // CBP indvier 8. januar et spritnyt innovationscenter

  • Så skal der rulles – Danmarks Bedste Romkugle 2026

    Så skal der rulles – Danmarks Bedste Romkugle 2026

    Kan du lave romkugler? Altså rigtig gode romkugler?Så burde du overveje at stille op i Danmarks Bedste Romkugle 2026. På Foodexpo 2026 finder og kårer vi Danmarks bedste romkugle tirsdag den 24. marts. Både BKD-medlemmer og andre virksomheder, der har faglærte bagere og konditorer ansat, kan være med.Du vælger selv, om du deltager med romkugler, du allerede sælger,…

  • Nyt medlem: ”God og sund mad øger livskvaliteten, det er en læring, jeg har taget med mig til Banks.”

    Nyt medlem: ”God og sund mad øger livskvaliteten, det er en læring, jeg har taget med mig til Banks.”

    Velkommen til vores nye medlem: Banks Mikrobageri & Café i Holstebro ”God og sund mad øger livskvaliteten, det er en læring, jeg har taget med mig til Banks.” På en eller anden måde virker det helt rigtigt i tiden at åbne et surdejsbageri i et nedlagt slagteri. Og helt ved siden af ånden er det…