
Oldtids rugbrød
Danmarks Bedste Rugbrød 2022
4. plads
Sonny Leithoff, SuperBrugsen Lendemark, Vasen 3, 4780 Stege

Sådan gør du
Iblødsætning
1933 gram økologisk skårne rugkerner
1393,5 gram Vand
1393,5 gram Dark Sky øl (Møens Bryghus)
169 gram Salt
967 gram ristet Solsikkekerner
723 gram Poppet Rugkerner
71 gram Tørret Rugmalt
3146 gram øko Rugsurdej
Øko Rugsurdej
800 gram Modnet rugsurdej
4460 gram Vand
2230 gram Økologisk Rugmel
Hovedopskrift
1801 gram Økologisk Rugmel
24 gram Tørgær
9725 gram Iblødsætning
Pynt
Poppede Rugkerner
Iblødsætning: Alt blandes sammen og står til næste dag
Øko Rugsurdej: Alt blandes og sættes lunt til næstedag (gerne 30-32 grader, bruges efter 16-18 timer)
Dejføring og æltetid: Alle ingredienser køres i 20 min. langsomt
Dejtemperatur: 28
Liggetid/sted: ingen bageriet
Dejvægt: 1100
Udbytte: 10
Bearbejdning/Opslåning: Rulles i Poppet rugkerner
Raskning: 45-50 min. eller til de er nået op til kanten af formen Raskeskab
Inden afbagning: Drysset med lidt flagesalt på toppen
Ovn: Stik ovn
Ovntemperatur: Indsætning: 270 med 10 damp
Afbagning: 180
Bagetid: 60 min. eller til en kerne temp på 98 grader er nået min. – spjæld åbnes efter 5 til sidst min
Tankerne bag det udviklede brød:
Lavet med lokale ingredienser, egenproduceret økologisk rugsurdej, velsmag og masser af kærlighed
Nyheder
-

Medlems-nyhedsbrev Nr. 86 – 2025
Historier i dette nyhedsbrev: EUDR er udskudt – og det er godt nyt for dig// Hvem er Danmarks Bedste Bager og Danmarks Bedste Konditor 2026?
-

Nyt medlem: ”Vi valgte rigtigt – BKD er en kæmpe hjælp”
Velkommen til vores nye medlem: HUUS Brød & Kager: ”Vi valgte rigtigt – BKD er en kæmpestor hjælp” I september gik startskuddet til bagermester Maiken Huus’ store drøm: åbningen af bageriet HUUS Brød & Kager i Viborg. Siden har tempoet været højt. Bageriet ligger som en del af et velbesøgt supermarked, og det nystartede bageri…
-

Madtendenser 2025: Travle danskere vil have godt brød – og gerne fra en bager
Videnscenteret Madkulturen har sendt årets store befolkningsundersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner på gaden. For bagerbranchen er det super positiv læsning. Madkulturens årlige undersøgelse er virkelig interessant, hvis man lever af at producere og sælge godt brød. Én ting er, at brød fylder meget i hverdagen. Men endnu bedre er det, at undersøgelsen peger på…






