Danmarks Bedste Kransekage 2025
4. plads
Annemette Sørensen, Pompei, Saltgade 7A, 6760 Ribe

Sådan gør du
Kakao pasta
| 60 | g | Kakao |
| 100 | g | Æggehvider |
Sprøjte glasur
| 100 | g | Flormelis |
| 2 | g | Kakao |
| 25 | g | Æggehvide |
Passion ganache
| 100 | g | Passion pure (Boiron) |
| 25 | g | Glukose |
| 150 | g | Hvid chokolade (Belcolade) |
Miso karamel
| 210 | g | Sukker |
| 85 | g | Smør |
| 125 | g | Fløde |
| 30 | g | Miso pasta (Hikari) |
Mørk chokolade
| 100 | g | Mørk chokolade (Callebaut) |
Chokolade pynt
| 200 | g | Hvid chokolade (Belcolade) |
| 50 | g | Kakao |
Hovedopskrift
| 626 | g | Kranse 50:50 |
| 126 | g | Brun farin |
| 3 | g | Salt |
| 80 | g | Brunet smør |
| 100 | g | Kakao pasta |
| 85 | g | Passion ganache |
| 102 | g | Miso karamel |
| 34 | g | Sprøjte glasur |
| 34 | g | Mørk chokolade |
| 34 | g | Chokolade pynt |
Pynt
Chokolade låg og sprøjte glasur.
Fremgangsmåde
Kakao pasta:
Blandes sammen
Sprøjte glasur:
Blandes sammen
Passion ganache:
Passion pure og glukose varmes op i en gryde til 80 °C og hældes over chokoladen, røres sammen til den er glat. Hældes i en bøtte og står på køl mindst 6 timer.
Miso karamel:
Smelt sukkeret indtil det bliver gyldent og alt sukkeret et smeltet, smør piskes i, derefter fløden til det er blandet godt sammen til sidst blandes miso i . lad den stå på køl til dagen efter.
Mørk chokolade:
Tempereres til at dyppe bunden
Chokolade pynt:
Temperer den hvide chokolade og sprøjt 2 g chokolade på et stykke plastik, sigt kakao på og lig et stykke plastik ovenpå og tryk det fladt med en glas og læg den i en tagrende, så den får et buet effekt.
Den færdige kage:
Start med at brune smørret og lav kakao pasta, det hele blandes godt sammen med kransekagemassen kransekagen vejes af på 54 g og kommes ned i en Silikomart donutsform og står på køl til dagen efter og bages ved 210 °C i 10 min.
Når den er kold dyppes bunden i mørk chokolade, sprøjt kransekagen med sprøjteglasur.
Fyld uddybningen med 5 g passion ganache og 6 g Miso karamel og afslut med et chokolade låg
Vægt: 71 g
Udbytte: 17 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Jeg ønskede at lave et twist af den klassiske kransekage med mere dybde og friskheden fra passion ganachen og den saltede miso karamel binder det hele sammen.









