Danmarks Bedste Småkage 2024

8. plads

Heidi Strudal Juul, Seest Bageri ApS, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du

Hovedopskrift

1.425gSukker
500gFarin
1.020gSmør
450gÆg
1.760gHvedemel
37gBagepulver
18gNatron
20gSalt
12gVaniljesukker
500gMandelsplitter
150gFrysetørret passion (Condi)
2gAnis
30gRå citronskal (Bäko DK)

Fremgangsmåde

Den færdige kage:
Smør, farin og sukker køres hvidt med spartel på røremaskine. Æg tilsættes. Derefter tilsættes resten af tørstoffet.

Vejes af på 200 gram rulles derefter i en pølse ca. bagepladens bredde.

Pølsen deles i 20 stk.

Sættes på bageplade og bages ved 190 °C i 10 minutter til de er gyldne.

Vægt: 10 g
Udbytte: 590 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Havde et ønske om at give en småkage et friskt pust ved at tilsætte den syrlige passion.