Danmarks Bedste Småkage 2024
4. plads
Zakaria Sadaa, Brødkunsten, Jagtvej 94, 2200 København N

Sådan gør du
Småkage
| 300 | g | Hvedemel |
| 300 | g | Ristet Mandelmel |
| 150 | g | Flormelis |
| 300 | g | Smør |
| 25 | g | Vaniljesukker |
| 75 | g | Æg |
Peanut Chokolade
| 250 | g | Ristede peanuts |
| 250 | g | Mælkechokolade |
| 5 | g | Havsalt |
Sukkerristede Nødder
| 80 | g | Mandler |
| 70 | g | Sukker |
| 15 | ml | Vand |
Hovedopskrift
| 2 | stk | Småkager |
| 4 | g | Peanut Chokolade |
| 1 | g | Sukkerristede Nødder |
Pynt
Chokolade skravering og flagesalt
Fremgangsmåde
Småkage:
Alt røres sammen til massen er homogen. Kommes på køl og rulles ned til 3,5 mm. Småkagerne stikkes ud og bages på 190°C i 7-8 min. til de er gyldne.
Peanut Chokolade:
Peanuts bliver blendet til smør, herefter tilsættes den smeltede chokolade samt salt og blendes homogent.
Sukkerristede Nødder:
Sukker og vand koges til en mørk karamel og hældes over mandlerne. Lad køle og hak groft.
Den færdige kage:
Peanut Chokoladen fyldes mellem 2 småkager, herefter dyppes enden i hakket sukkerristede nødder og pyntes.
Vægt: 20 g
Udbytte: 50 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
En småkage med en dyb smag af ristet peanut og cremet mælkechokolade, dejligt afbalanceret med havsalt.









