Danmarks Bedste Rugbrød 2024

9. plads

John Jønsson, Johns Kagehus, Oliefabriksvej 160, 2770 Kastrup

Sådan gør du

Hovedopskrift

2.500gRugmel
500gPoppede rugkerner
200gInddampet ølmalt (Harboe)
200gRugsur (Ireks)
200gSirup mørk
80gSalt
40gGær
2.500gVand

Pynt

Valsede rugkerner

Dejføring:Det hele kommes i kedel med dejkrog og køres i 15 min. Vandet skal være 40 °C.
Dejtemperatur:30 °C
Liggetid:15 min
Liggested:I kedlen
Dejvægt:1.100 g
Udbytte:5 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Vejes direkte af i fedtede fulton forme, glattes og drysses med rugkerner
Raskning:Ca 1 time i raskeskab
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 240 °C med 30 sek damp
Afbagning:160 °C
Bagetid:60 min. – spjæld åbnes efter 55 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Et rugbrød hvor alt er fuldkorn tilsat ølmalt og sirup, så det får lidt sødme