Danmarks Bedste Specialbrød 2024
7. plads
Muddi El-khatib, bakery by Hermann, Nærum Hovedgade 70, 2850 Nærum, 2850 Nærum

Sådan gør du
Hovedopskrift
| 900 | g | Vand |
| 950 | g | Surdej |
| 6 | g | Gær |
| 1.200 | g | Hvedemel |
| 600 | g | Fuldkornsmel |
| 450 | g | Speltmel |
| 130 | g | Rugsigtemel |
| 50 | g | Frost |
| 400 | g | Vand |
| 60 | g | Salt |
| 60 | g | Hørfrø |
| 60 | g | Sesam |
| 60 | g | Græskarkerner |
| 60 | g | Solsikkerkerner |
Pynt
Sesam
| Dejføring: | Alt det våde først, så det tørre, salt skal i de sidste 2 min |
| Dejtemperatur: | 25 °C |
| Liggetid: | 2×60 min |
| Liggested: | Dejkasser |
| Dejvægt: | 800 g |
| Udbytte: | 6 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Den slåes forsigtig op og vendes i sesam og kommes op i en raskekurv med virket op af |
| Raskning: | 20 timer på køl |
| Inden afbagning: | Et snit hen over brødet |
| Ovn: | Herdovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 270 °C med 20 sek damp |
| Afbagning: | 225 °C |
| Bagetid: | 40 min. – spjæld åbnes efter 15 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Tanken er en det skal være et surdejsbrød med en blød krumme med smag af ristet kerner









