Danmarks Bedste Specialbrød 2024

7. plads

Muddi El-khatib, bakery by Hermann, Nærum Hovedgade 70, 2850 Nærum, 2850 Nærum

Sådan gør du

Hovedopskrift

900gVand
950gSurdej
6gGær
1.200gHvedemel
600gFuldkornsmel
450gSpeltmel
130gRugsigtemel
50gFrost
400gVand
60gSalt
60gHørfrø
60gSesam
60gGræskarkerner
60gSolsikkerkerner

Pynt

Sesam

Dejføring:Alt det våde først, så det tørre, salt skal i de sidste 2 min
Dejtemperatur:25 °C
Liggetid:2×60 min
Liggested:Dejkasser
Dejvægt:800 g
Udbytte:6 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Den slåes forsigtig op og vendes i sesam og kommes op i en raskekurv med virket op af
Raskning:20 timer på køl
Inden afbagning:Et snit hen over brødet
Ovn:Herdovn
Ovntemperatur:Indsætning: 270 °C med 20 sek damp
Afbagning:225 °C
Bagetid:40 min. – spjæld åbnes efter 15 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Tanken er en det skal være et surdejsbrød med en blød krumme med smag af ristet kerner