Danmarks Bedste Rugbrød 2025

Sølv

Benjamin Wolters, Beansterbaker & Carls Krumme, Gammel Stillingvej 430, 8462 Harlev J.

Sådan gør du

Surdej

160gramVand
80gramRugmodersur
80gramRugmel

Iblødsætning

160gramKnækket rugkerner
80gramSolsikkekerner
270gramVand

Hovedopskrift

185gramRugmel
12gramMaltmel
12gramSalt
320gramRugsurdej
510gramIblødsætning
Surdej:Alt blandes dagen før og står ved stuetemperatur.
Iblødsætning:Alt blandes dagen før og står ved stuetemperatur.
Dejføring:Alt blandes sammen. Æltes i 10-15 minutter.
Dejtemperatur:24 °C
Liggetid:5 minutter.
Liggested:Kedlen.
Dejvægt:1000 g
Udbytte:1 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Vejes af i forme.
Raskning:2-3 timer i bageriet ved stuetemperatur.
Inden afbagning:Kommes direkte i ovnen efter endt raskning.
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 182 °C med 600 sek damp
Afbagning:182 °C
Bagetid:60 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Surdejsrugbrød uden gær og hvedemel. Et ærligt rugbrød. Få ingredienser, lang holdbarhed og stor sundhedsværdi. Det ultimative rugbrød.