Danmarks Bedste Rugbrød 2025
Sølv
Benjamin Wolters, Beansterbaker & Carls Krumme, Gammel Stillingvej 430, 8462 Harlev J.

Sådan gør du
Surdej
| 160 | gram | Vand |
| 80 | gram | Rugmodersur |
| 80 | gram | Rugmel |
Iblødsætning
| 160 | gram | Knækket rugkerner |
| 80 | gram | Solsikkekerner |
| 270 | gram | Vand |
Hovedopskrift
| 185 | gram | Rugmel |
| 12 | gram | Maltmel |
| 12 | gram | Salt |
| 320 | gram | Rugsurdej |
| 510 | gram | Iblødsætning |
| Surdej: | Alt blandes dagen før og står ved stuetemperatur. |
| Iblødsætning: | Alt blandes dagen før og står ved stuetemperatur. |
| Dejføring: | Alt blandes sammen. Æltes i 10-15 minutter. |
| Dejtemperatur: | 24 °C |
| Liggetid: | 5 minutter. |
| Liggested: | Kedlen. |
| Dejvægt: | 1000 g |
| Udbytte: | 1 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Vejes af i forme. |
| Raskning: | 2-3 timer i bageriet ved stuetemperatur. |
| Inden afbagning: | Kommes direkte i ovnen efter endt raskning. |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 182 °C med 600 sek damp |
| Afbagning: | 182 °C |
| Bagetid: | 60 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Surdejsrugbrød uden gær og hvedemel. Et ærligt rugbrød. Få ingredienser, lang holdbarhed og stor sundhedsværdi. Det ultimative rugbrød.









