Danmarks Bedste Rugbrød 2025
10. plads
Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4, 4653 Karise

Sådan gør du
Iblødsætning
| 4.600 | gr | Uno skået rug (HM) |
| 2.100 | gr | Solsikke |
| 550 | gr | Hørfrø |
| 1.150 | gr | Poppede durum |
| 50 | gr | Fuldkornssur (Ireks) |
| 270 | gr | Salt |
| 7.400 | gr | Vand |
Fordej
| 250 | gr | Modersur |
| 2.750 | gr | Rugmel natur+ (HM) |
| 2.050 | gr | Vand |
Hovedopskrift
| 15.970 | gr | Iblødsætning |
| 5.050 | gr | Grundsurdej |
| 2.200 | gr | Fuldkornshvede Victory |
| 475 | gr | Rugomalt (Ireks) |
| 175 | gr | Brun farin |
| 400 | gr | Gær |
| 400 | gr | Vand |
Pynt
Solsikkefrø
| Iblødsætning: | Alle ingredienser blandes i en boks og står i bageriet natten over |
| Fordej: | Alle ingredienser køres sammen og henstår lunt i bageriet 16-20 timer |
| Dejføring: | Alle ingredienser køres sammen af en gang på æltekar |
| Dejtemperatur: | 28 °C |
| Liggetid: | 30 minutter |
| Liggested: | I boks i bageriet |
| Dejvægt: | 1.000 g |
| Udbytte: | 25 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Vejes direkte i ønskede form, glattes ud så den er jævn på toppen og drysses med solsikke |
| Raskning: | 60 min eller til ønskede størrelse i bageriet |
| Inden afbagning: | Sættes direkte i ovn |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 15 sek damp |
| Afbagning: | 180 °C |
| Bagetid: | 60 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Rugbrød bagt på gamle traditioner med en mild smag, så vi også rammer unge mennesker og børnene









