Danmarks Bedste Rugbrød 2024
Bronze
Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4, 4653 Karise
Sådan gør du
Iblødsætning
4.450 | g | Skåret rug |
2.100 | g | Solsikke |
550 | g | Hørfrø |
1.150 | g | Poppede durum |
50 | g | Fuldkornssur (Ireks) |
270 | g | Salt |
8.400 | g | Vand |
Grundsur
250 | g | Modersur |
2.750 | g | Rugmel |
2.050 | g | Vand |
Hovedopskrift
16.970 | g | Iblødsætning |
5.050 | g | Grundsur |
1.000 | g | Hvedfuldkorns hvedmel |
475 | g | Rugomalt (Ireks) |
175 | g | Brun farin |
125 | g | Gær |
400 | g | Vand |
1.200 | g | Rugmel |
Pynt
Solsikkefrø
Iblødsætning: | Alt vejes af og blandes dagen før |
Grundsur: | Køres dagen før og henstår i bageriet |
Dejføring: | Alle ingredienser køres sammen af en gang og æltes i 20 minutter |
Dejtemperatur: | 30 °C |
Liggetid: | 30 minutter i bageriet |
Dejvægt: | 1.000 g |
Udbytte: | 25 stk. |
Bearbejdning/Opslåning: | Afvejes direkte i forme og glattes ud og solsikke drysses på. |
Raskning: | 30-40 minutter i bageriet under plastik |
Inden afbagning: | Ingen. |
Ovn: | Stikovn |
Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 25 sek damp |
Afbagning: | 180 °C |
Bagetid: | 60 minutter min. |
Tankerne bag det udviklede brød
At bage et rugbrød med surdej, der kan bages af fagfolk uden erfaring med surdej. Et rugbrød der kan spises af alle ung som gamle. Det passer godt til det danske frokostbord.