Danmarks Bedste Rugbrød 2024

Bronze

Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4, 4653 Karise

Sådan gør du

Iblødsætning

4.450gSkåret rug
2.100gSolsikke
550gHørfrø
1.150gPoppede durum
50gFuldkornssur (Ireks)
270gSalt
8.400gVand

Grundsur

250gModersur
2.750gRugmel
2.050gVand

Hovedopskrift

16.970gIblødsætning
5.050gGrundsur
1.000gHvedfuldkorns hvedmel
475gRugomalt (Ireks)
175gBrun farin
125gGær
400gVand
1.200gRugmel

Pynt

Solsikkefrø

Iblødsætning:Alt vejes af og blandes dagen før
Grundsur:Køres dagen før og henstår i bageriet
Dejføring:Alle ingredienser køres sammen af en gang og æltes i 20 minutter
Dejtemperatur:30 °C
Liggetid:30 minutter i bageriet
Dejvægt:1.000 g
Udbytte:25 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Afvejes direkte i forme og glattes ud og solsikke drysses på.
Raskning:30-40 minutter i bageriet under plastik
Inden afbagning:Ingen.
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 250 °C med 25 sek damp
Afbagning:180 °C
Bagetid:60 minutter min.

Tankerne bag det udviklede brød

At bage et rugbrød med surdej, der kan bages af fagfolk uden erfaring med surdej. Et rugbrød der kan spises af alle ung som gamle. Det passer godt til det danske frokostbord.