Danmarks Bedste Kransekage 2025
Guld
Rondja Maluna Sommer, Taffelbay, Trørødvej 69, 2950 Vedbæk

Sådan gør du
Kransekage masse
| 625 | g | Kranse xx |
| 250 | g | Sukker |
| 37 | g | Honning |
| 70 | g | Æggehvider |
| 30 | g | Citronskal |
Broken gel
| 260 | g | Hindbær pure |
| 30 | g | Yuzu pure |
| 40 | g | Citronsaft |
| 8 | g | Vaniljesukker |
| 140 | g | Sukker |
| 6 | g | Gellan |
| 6 | g | Agar |
| 2 | g | Citras |
Chokolade dyp
| 300 | g | 72 % chokolade |
| 45 | g | Kakaosmør |
Sprøjteglasur
| 600 | g | Flormelis |
| 100 | g | Æggehvide |
Marcipan pynt
| 1000 | g | Bitter masse |
| 1000 | g | Flormelis |
| 175 | g | Glukose |
| 6 | g | Frysetørret hindbær |
| 70 | g | Lyst bagt mørdej |
Hovedopskrift
| 550 | g | Kransekage masse |
| 10 | g | Chokolade dyp |
| 90 | g | Broken gel |
| 20 | g | Marcipan pynt |
| 10 | g | Sprøjteglasur |
Pynt
Marcipan & sprøjteglasur
Fremgangsmåde
Kransekage masse:
– Alt på nær hvider køres sammen. – Hvider tilsættes lidt af gangen. – Lad massen stå på køl min. 3 dage.
Broken gel:
– Kog alle de våde ingredienser op med vanilje.
– Bland de resterende tørre ingredienser.
– Tag af varmen & blend de tørre ingredienser i.
– Kog det hele videre i 3-4 min.
– Sæt geleen i en bøtte på køl.
– Blend den her efter glat, & opbevar i en sprøjtepose på køl.
Chokolade dyp:
– kakaosmør smeltes.
– Tilføj chokolade & smelt videre.
Sprøjteglasur:
Blandes sammen, uden at piske glasuren luftigt.
Marcipan pynt:
– Bittermasse, flormelis & glukose køres til en marcipan.
– Marcipan rulles ned på 1 mm, & stikkes ud med en kruset udstikker 5 cmØ, stik herefter hul i midten med en rund udstikker 2,5 cmØ, lad dem tørre enten over et par dage, eller sæt dem i en lun slukket ovn.
– Knus både hindbær & den let bagte mørdej, & bland dem sammen.
– Sprøjt enten fedtspray eller vand på dem & drys blandingen med mørdej/hindbær på toppen.
Den færdige kage:
– Kransekagemassen rulles mellem 2 stykker silikonepapir ud på rullebordet, ned på 15 mm, & fryses ind.
– Stik kransekagerne ud med blomster udstikker (6cm Ø)
– Bages på dobbeltplader 215 grader i 9 min.
– Lad dem stå på køl 2 dage, inden pyntning.
– Kagerne dyppes i chokolade, ca. 5 mm I bunden.
– Sprøjt her efter sprøjteglasur, buer på siden af blomstens “blade”, de skal have en lille & stor bue.
– Sprøjt 9 g. broken gel på midten.
– Marcipan pynten placeres ovenpå broken gel, så den svæver over kransekagen.
Vægt: 65 g
Udbytte: 10 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Tanken bag Victoria var en smagsoplevelse der ærer den klassiske kransekage, men med en moderne tvist. Jeg synes en kransekage kan trække en del syre, derfor har jeg valgt at tilføje hindbær, citron & yuzu. kagen har en let parfume, der bliver brudt op af den fede, søde kransekage & den bitre chokolade.









