Danmarks Bedste Rugbrød 2025
Guld
Claus Toft Hansen, Seest Bageri, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du
Iblødsætning
| 1.500 | gram | Skåret rug |
| 400 | gram | Poppet durumkerner |
| 400 | gram | Græskarkerner |
| 400 | gram | Solsikkekerner |
| 400 | gram | Sesam |
| 400 | gram | Hele hasselnødder |
| 130 | gram | Salt |
| 4.000 | gram | Vand |
Surdej
| 10 | gram | Moden surdej |
| 440 | gram | Vand |
| 550 | gram | Rugmel |
Hovedopskrift
| 1.700 | gram | Rugmel |
| 400 | gram | Easy rye (Puratos) |
| 500 | gram | Powerhvede (Valsemøllen) |
| 150 | gram | Gær |
| 150 | gram | Hvidtøls malt (Harboe) |
| 7.630 | gram | Iblødsætning |
| 1.000 | gram | Moden surdej |
Pynt
Blanding mellem sort og lys sesam.
| Iblødsætning: | Alle ingredienser kommes i en balje og står til næste dag. |
| Surdej: | Køres sammen dagen før med 30 grader varmt vand. Stilles i bageriet. |
| Dejføring: | Køres 20 minutter i 1. gear. |
| Dejtemperatur: | 30 °C |
| Liggetid: | Natten over i forme. |
| Liggested: | Kølerum |
| Dejvægt: | 1.100 g |
| Udbytte: | 10 stk. |
| Bearbejdning/Opslåning: | Vejes af med det samme, vendes i blandingen af sort og lys sesam og kommes i forme. På køl natten over. |
| Raskning: | 1 time I bageriet. |
| Inden afbagning: | Sættes i ovnen 🙂 |
| Ovn: | Stikovn |
| Ovntemperatur: | Indsætning: 250 °C med 20 sek damp |
| Afbagning: | 200 °C |
| Bagetid: | Ca. 60 min til kernetemperatur på 92 grader – spjæld åbnes efter 10 min. |
Tankerne bag det udviklede brød
Et anderledes rugbrød. Elsker nødder i rugbrød.









