Danmarks Bedste Kransekage 2025

8. plads

Gabriel Ahlgreen, Vanilla Chocolatier og Konditori, Paladspassagen 14, 7100 Vejle

Sådan gør du

Kransekage masse

500gKranse xx (Odense)
100gSukker
100gFlormelis
10gSudachi-lime skal revet (Ingwersen.dk)

Sudachi Gele

180gSudachi frisk presset saft (Ingwersen.dk)
20gVand
170gSukker (1)
30gSukker (2)
5gPektin
30gGlukose
0,5gCitronsyre
0,5gVaniliekorn fra stang
1,5gFrisk sudachi skal (Ingwersen.dk)

Ingefær ganache

200gPiskefløde
80gInvertsukker
600gMælkechokolade 38% (Valrhona)
130gSmør (Thise)
3gSudachi revet skal (ingwersen.dk)
55gIngefærsaft frisk

Sprøjteglasur

200gFlormelis
40gÆggehvide

Hovedopskrift

52gKransekage masse
5gSudachi gele
5gIngefær Ganache
2gHvid chokolade (Valrhona)
1gSprøjteglasur

Pynt

Kandiseret citron stang, købt hos Condi

Fremgangsmåde

Kransekage masse:
Det hele røres sammen og gemmes på køl mindst en dag

Sudachi Gele:
Saft, sukker (1), glukose og vand varmes til 45 °C. Pektin og sukker blandes og røres i massen og koges videre til 110 °C. Når det er 110 °C kommes citronsyre, sudachi skal og vaniliekorn i massen og den stilles på køl til senere brug.

Ingefær ganache:
Fløde, invertsukker og revet skal, koges op. Den varme saft sies hen over chokoladen, og røres blank. Smør og ingefærsaft tilsættes og røres blank.
Bruges med det samme.

Sprøjteglasur:
Blandes og stilles til side

Den færdige kage:
Kransekagemassen rulles ud på rullebord mellem bagepapir ned på 16 mm og stikkes ud med udstikker på 6 cm, hvorefter midten stikkes ud med en 4 cm udstikker.
Halvdelen af den midterste del kommes retur i kransekageringen.
Stykkerne bages i 4 min ved 210 °C.
Når de er kolde, fyldes 5 g gele i midten, og 5 g ganache ovenpå for at lukke den. Kagen dyppes halvt/skråt i tempereret hvid chokolade og den afsluttes med 3 dutter med glasur og en spiral af kandiseret citron.

Vægt: 65 g
Udbytte: 1 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Min favorit er nougat stangen, men jeg vil gerne lave en friskere udgave, med lidt utraditionelle ingredienser, noget man ikke lige ser hver dag.