Danmarks Bedste Kransekage 2025
5. plads
Heidi Strudal Juul, Seest Bageri, Lerbjergvej 2, 6000 Kolding

Sådan gør du
Kransekagemasse
| 550 | g | Kransekagemasse (Lemke) |
| 200 | g | Sukker |
| 75 | g | Flormelis |
| 45 | g | Æggehvider |
| 10 | g | Øko citron skal |
Æble/grøn tomat marmelade
| 250 | g | Æbletern (Bäko) |
| 75 | g | Vand |
| 125 | g | Sukker |
| 25 | g | Frugtsaftbinder (Bäko) |
| 3 | g | Vanilje |
| 5 | g | Citronsaft |
| 450 | g | Grønne syltede tomater (Paradiso) |
| 5 | stk | Hele stjerneanis |
Chokoladebund
| 200 | g | Chokolade 60.5% (Becolade) |
Æggehvideglasur
| 150 | g | Florsukker |
| 20 | g | Æggehvider |
| 2 | dr | Grøn frugtfarve (3dreidoppel) |
Hovedopskrift
| 57 | g | Kransekagemasse |
| 10 | g | Æble/grøn tomat marmelade |
| 5 | g | Chokoladebund |
| 3 | g | Sprøjteglasur |
Pynt
Marcipan blomst
Fremgangsmåde
Kransekagemasse:
Sukker, flormelis og citronskal blandes med æggehvider. Kransekagemassen blandes i. Sættes på køl til dagen efter.
Æble/grøn tomat marmelade:
Æble, vand og citronsaft koges bløde sammen med 5 stk stjerneanis.
Grønne tomater tilsættes og blendes fint efter frasortering af stjerneanis.
Sukker, vaniljesukker og saftbinder blandes i og marmeladen sættes på køl
Chokoladebund:
Chokolade tempereres, smørres ud på plade med plastik over og under. Stikkes ud med krusset udstikker.
Æggehvideglasur:
Flormelis sigtes, æggehvider og farve blandes i og røres blank
Den færdige kage:
Kransekagemassen fordeles i form og bages ved 210 °C i 15 min.
Tømmes af form og sættes på chokoladebund.
Fyldes med tomat- og æble marmelade.
Sprøjtes med æggehvideglasur og pyntes med marcipan blomst
Vægt: 75 g
Udbytte: 19 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Jeg har forsøgt at lege med lidt anderledes smag og det salte køkken og derfor brugt grøn tomat i marmeladen som tilføjer en anderledes og lækker syre









