Danmarks Bedste Rugbrød 2025

10. plads

Michael Nielsen, Karise Bageri, Skolegade 4, 4653 Karise

Sådan gør du

Iblødsætning

4.600grUno skået rug (HM)
2.100grSolsikke
550grHørfrø
1.150grPoppede durum
50grFuldkornssur (Ireks)
270grSalt
7.400grVand

Fordej

250grModersur
2.750grRugmel natur+ (HM)
2.050grVand

Hovedopskrift

15.970grIblødsætning
5.050grGrundsurdej
2.200grFuldkornshvede Victory
475grRugomalt (Ireks)
175grBrun farin
400grGær
400grVand

Pynt

Solsikkefrø

Iblødsætning:Alle ingredienser blandes i en boks og står i bageriet natten over
Fordej:Alle ingredienser køres sammen og henstår lunt i bageriet 16-20 timer
Dejføring:Alle ingredienser køres sammen af en gang på æltekar
Dejtemperatur:28 °C
Liggetid:30 minutter
Liggested:I boks i bageriet
Dejvægt:1.000 g
Udbytte:25 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Vejes direkte i ønskede form, glattes ud så den er jævn på toppen og drysses med solsikke
Raskning:60 min eller til ønskede størrelse i bageriet
Inden afbagning:Sættes direkte i ovn
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 250 °C med 15 sek damp
Afbagning:180 °C
Bagetid:60 min.

Tankerne bag det udviklede brød

Rugbrød bagt på gamle traditioner med en mild smag, så vi også rammer unge mennesker og børnene