Danmarks Bedste Rugbrød 2025

9. plads

Nicolai Sandfeld, Nicolais Bageri, Nørre Boulevard 68, 4600 Køge

Sådan gør du

Iblødsætning

300gPoppet rug (valsemøllen)
500gPoppet spelt (valsemøllen)
600gGule hørfrø
2.100gSkåret rug
250gFlydende malt
100gValsesauer (valsemøllen)
135gSalt
660gPorter øl
2340gVand

Øl sur

150gGammel sur
1.650gRugsigte
570gVand
660gPorterøl

Hovedopskrift

6.985gIblødsætning
975gRugmel
120gRugkvælde
100gMalt mel
100gGær
1.500gØl sur
1.250gVand

Pynt

Speltflager og rugdrys

Iblødsætning:Sættes i blød dagen før
Øl sur:Opfriskes dagen før og står ved stuetemperatur.
Dejføring:Alle ingredienser kommes i ælte maskinen og køres 15 minutter i langsom gear 2 minutter hurtig
Dejtemperatur:30 °C
Liggetid:Ingen
Liggested:Ingen
Dejvægt:1.200 g
Udbytte:9 stk.
Bearbejdning/Opslåning:Den vejes af og rulles i vand og kommes i forme. Drysses med speltflager og rugdrys
Raskning:Ca 50 minutter i raskeskab
Inden afbagning:Ingen
Ovn:Stikovn
Ovntemperatur:Indsætning: 260 °C med 80 sek damp
Afbagning:190 °C
Bagetid:60 minutter min.

Tankerne bag det udviklede brød

Jeg har prøvet at udvikle et brød, der smager godt og har en god skærefasthed. Jeg har valgt at bruge Porter Øl, så jeg kunne få sødmen fra porteren over i rugbrødet.