Danmarks Bedste Pastry 2025

Sølv

Asta Nielsen, John´s Kagehus, Oliefabriksvej 160, 2770 Tårnby

Sådan gør du

Æblefyld

200gramFriske æbler
25gramSukker
1spskCitronsaft
1tskVanilje
1tskKanel

Kanelramonce

100gramSmør
100gramSukker
25gramBitterbrun
10gramKanel

Vaniljecreme

320gramSødmælk
80gramFløde
48gramSukker
8gramMaizena
60gramPast. blommer

Wienerdej

111gramVand
67gramÆg
15gramGær
7gramSalt
22gramSukker
325gramMel
7gramSmør
250gramRullesmør

Saltkaramel

48gramSukker
44gramGlukose
120gramFløde
36gramSmør
2gramSalt
0,8stkHusblas

Hovedopskrift

40gramWienerdej
5gramVaniljecreme
15gramÆblefyld
5gramKanelremonce

Pynt

Saltkaramel

Fremgangsmåde

Æblefykd:
Skær æblerne ud i små tern, kom nu alle råvarene i en gryde og giv det et let opkog. Lad det nu køle af og så er det klar til brug

Kanelramonce:
Start med at køre sukker og bitterbrun til det er ensartet og tilsæt smør lidt af gangen til det er ensartet, tilsæt til sidst kanelen og så er det klar til brug

Vaniljecreme:
Start med at komme mælk og fløde op i en gryde (gem ca. 100g mælk til senere) Bland de rasterende råvare og de 100g mælk til en ensartet masse Kog nu mælken og fløde op og tilsæt æggeblandingen under omrøring til cremen tykner og opnår ca. 84 ºC Lad det nu køle af og klar til brug

Wienerdej:
Kom alle råvarerne i en røremaskine og lad det køre 3min langsomt og 3 min hurtigt, når dejen er færdigt rul den ud til ca. 25×36 og kom rullesmør i midten og fold dejen om. Rul dejen 3×3 med kølepauser indimellem Rul dejen ud til 6mm og skær den ud til ønsket form

Saltkaramel:
Varm sukker. fløde og glukose til det skifter farve og bliver mørkere. Imens kom husblas i blød. Når karmellen er blevet gyldenmørk og har fået en fast konsistens tilsættes salt og karamellen tages af varmen. Smørret skæres i tern og tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt husblas som det sidste og lad karamellen køle af til næste dag

Den færdige kage:
Start med den rullede wienerdej, lad den raske i 1-2 timer Når færdigrasket trykkes midten ned og fyldes i følgende rækkefølge 1. remonce 2. vaniljecreme 3. æblefyld bages nu på 210ºc i 10 minutter. Pyntes af med Saltkaramel.

Vægt: 71 g
Udbytte: 19 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Vi hos John´s Kagehus har udviklet os en pastry som giver os de bedste minder om efteråret. Kombinationen af årstidens æbler og varme kanel trækker efteråret med ind til morgenbordet.