Danmarks Bedste Kransekage 2025
Sølv
Frederikke Jensen, Conditori La Glace, Skoubogade 3, 1158 København

Sådan gør du
Kransekagemasse
| 107 | g | Kranse xx (Odense marcipan) |
| 107 | g | Lemke marcipan (Lemke) |
| 37 | g | Flormelis |
| 37 | g | Sukker |
| 13 | g | Past. æg. hvider |
| 40 | g | Kalamansi puré (Boiron) |
| 2 | stk | Frisk limeskal |
Kalamansi Broken gelé
| 36 | g | Kalamansi puré (boiron) |
| 30 | g | Vand |
| 30 | g | Sukker |
| 2 | g | Citras |
| 2 | g | Gellan |
Orange chokolade dyppelse
| 300 | g | Yuzu chokolade (Valhrona) |
| 300 | g | Hvid chokolade (Callebeut) |
| 80 | g | Kakaofedt |
| 15 | stk. | Yellow Power Flower (Condi) |
| 1/2 | stk | Red Power Flower (Condi) |
Orange glasur
| 100 | g | Flormelis |
| 18 | g | Past. æg. hvider |
| 2 | g | Orange pasta farve |
Temp. orange chokolade
| 400 | g | Hvid chokolade (Callebeut) |
| 8 | stk. | Yellow Power Flower (Condi) |
| 0,25 | stk. | Red Power Flower (Condi) |
Hovedopskrift
| 350 | g | Kransekagemasse |
| 40 | g | Kalamansi broken gelé |
| 10 | g | Mandler |
| 24 | g | Yuzu chokolade dyp (Yuzu chokolade fra Valhrona) |
| 20 | g | Orange chokolade pynt |
| 10 | g | Orange glasur |
Pynt
Orange chokolade dyppelse, temp. orange chokolader blomster (1 lille og 1 større), prikker af kalamansi broken gelé og bladguld.
Fremgangsmåde
Kransekagemasse:
Riv limeskal. Bland alle ingredienserne sammen
Kalamansi Broken gelé:
Kog det hele. Lad det køle. Blend til glat
Orange chokolade dyppelse:
Smelt alt chokoladerne og fedt sammen tilsæt farverne og stavblend
Orange glasur:
Sigt flormelis og bland med resten af ingredienserne sammen
Temp. orange chokolade:
Smelt chokoladen og tilsæt farverne. Temp og stik blomsterne ud
Den færdige kage:
Sprøjt 30 g kransekage masse i formen. Pres broken indlæggene i, og drys mandler i formene. Bag ved 190 °C i 12 min med 3 underplader og 2 overplader Efterbag kransekager i yderligere 10 min uden overplader. Sæt på frost. Kransekagerne bliver bundtrukket i en orange yuzu chokolade, derefter sprøjtes der sirligt med glasur. På toppen lægges der 2 stk. temp. orange chokolade blomster med kalamansi gelé imellem. Til sidst pyntes kagen med små prikker af kalamansi gelé og bladguld.
Vægt: 41 g
Udbytte: 12 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Vi har givet den klassiske kransekage et frisk twist. Her mødes sødmen fra kransekagemassen med syrligheden fra kalamansi, lime og snerten af yuzu. Tilsammen skaber det en harmonisk helhed mellem friskhed og fylde.









