Danmarks Bedste Kransekage 2025

9. plads

Olha Borshchovetska, Maison D’ Brød, Ordrup Jagtvej 42B, 2920 Charlottelund

Sådan gør du

Kransekagemasse

335gKranseXX (Odense Marcipan)
85gFlormelis
85gSukker
25gÆggehvider

Frugtgele

50gJordbærpure
50gKirsebærpure
10gPassionfrugt pure
50gMineralvand
4gSOSA Gellangummi
50gSukker

Sprøjteglasur

150gFlormelis
40gVand

Tuille dekoration

50gTuille pulver (Condi)
7gOlie
20mlVand

Kirsebærgel

100gKirsebærpure
15gSukker
15gAgar

Chokoladedyb

100gKakaosmør
100gMørk Chokolade

Hovedopskrift

530gKransekagemasse (Odense Marcipan)
214gFrugtgelé
190gSprøjteglasur
77gTuille
130gKirsebær broken gel
60gChokoladedyp

Pynt

Tuille , chokolade, glasur og broken gel.

Fremgangsmåde

Kransekagemasse:
Sukker og hvider blandes sammen og køres sammen med Kranse XX. Lægges på køl minimum 1 dag.

Frugtgele:
Bland og bring i kog under konstant omrøring. Afkøles.

Sprøjteglasur:
Blandes sammen

Tuille dekoration:
Blandes sammen til en klumpfri masse. Smør tuillemassen ud på en bladform og bag på 170 °C i ca. 15 minutter

Kirsebærgel:
Koges sammen og køles ned. Næste dag blendes indtil den er glat og klumpfri

Chokoladedyp:
Smeltes

Den færdige kage:
To stykker kransekagemasse af 42 g placeres med 16 g frugtgel i midten inden de vrides til en cirkel.
Bages 210 °C i 8-10 min og køles ned. Deles i to på midten.
Stykkerne dyppes i chokolade og sprøjtes med glasur. 5 g kirsebær broken gel sprøjtes på kransekagen og tuillepynt placeres på begge sider.

Vægt: 55 g
Udbytte: 21 stk.

Tankerne bag den udviklede kage

Et symbolsk gave til afslutning af en landmands arbejder og et varmt velkomme til jul som er tæt på.