Danmarks Bedste Kransekage 2025
9. plads
Olha Borshchovetska, Maison D’ Brød, Ordrup Jagtvej 42B, 2920 Charlottelund

Sådan gør du
Kransekagemasse
| 335 | g | KranseXX (Odense Marcipan) |
| 85 | g | Flormelis |
| 85 | g | Sukker |
| 25 | g | Æggehvider |
Frugtgele
| 50 | g | Jordbærpure |
| 50 | g | Kirsebærpure |
| 10 | g | Passionfrugt pure |
| 50 | g | Mineralvand |
| 4 | g | SOSA Gellangummi |
| 50 | g | Sukker |
Sprøjteglasur
| 150 | g | Flormelis |
| 40 | g | Vand |
Tuille dekoration
| 50 | g | Tuille pulver (Condi) |
| 7 | g | Olie |
| 20 | ml | Vand |
Kirsebærgel
| 100 | g | Kirsebærpure |
| 15 | g | Sukker |
| 15 | g | Agar |
Chokoladedyb
| 100 | g | Kakaosmør |
| 100 | g | Mørk Chokolade |
Hovedopskrift
| 530 | g | Kransekagemasse (Odense Marcipan) |
| 214 | g | Frugtgelé |
| 190 | g | Sprøjteglasur |
| 77 | g | Tuille |
| 130 | g | Kirsebær broken gel |
| 60 | g | Chokoladedyp |
Pynt
Tuille , chokolade, glasur og broken gel.
Fremgangsmåde
Kransekagemasse:
Sukker og hvider blandes sammen og køres sammen med Kranse XX. Lægges på køl minimum 1 dag.
Frugtgele:
Bland og bring i kog under konstant omrøring. Afkøles.
Sprøjteglasur:
Blandes sammen
Tuille dekoration:
Blandes sammen til en klumpfri masse. Smør tuillemassen ud på en bladform og bag på 170 °C i ca. 15 minutter
Kirsebærgel:
Koges sammen og køles ned. Næste dag blendes indtil den er glat og klumpfri
Chokoladedyp:
Smeltes
Den færdige kage:
To stykker kransekagemasse af 42 g placeres med 16 g frugtgel i midten inden de vrides til en cirkel.
Bages 210 °C i 8-10 min og køles ned. Deles i to på midten.
Stykkerne dyppes i chokolade og sprøjtes med glasur. 5 g kirsebær broken gel sprøjtes på kransekagen og tuillepynt placeres på begge sider.
Vægt: 55 g
Udbytte: 21 stk.
Tankerne bag den udviklede kage
Et symbolsk gave til afslutning af en landmands arbejder og et varmt velkomme til jul som er tæt på.









